Mercedes-Benz si-a definitivat echipa din DTM

Vestea buna este ca tanarul Daniel Juncadella (21 de ani) campion en-titre Formula 3 Euro Series se alatura in acest sezon echipei Mercedes-Benz in DTM. Vestea mai putin buna este aceea ca Mercedes-Benz a redus numarul masinilor pe care le va alinia in cadrul campionatului de la 8 la 6. Constructorul din Stuttgart mai exact divizia de motorsport a suferit o puternica lovitura prin plecarea lui Norbert Haug din cadrul companiei. 

MB_DTM_Fahrer

Zvonurile nu au ezitat sa apara si la un moment se vehicula chiar retragerea echipei oficiale din Formula 1. Plecarea lui Jamie Green din cadrul echipei la rivalii de la Audi a fost deasemenea o pierdere importanta pentru echipa, iar sansele de a se bate la titlu au scazut dramatic. In acest moment singurul pilot cu sanse reale pentru titlul de campion din cadrul echipei este Gary Paffett vicecampionul en-titre din DTM.

 

Ceea ce fac in continuare cei de la Mercedes-Benz este faptul ca ei continua sa promoveze foarte multi piloti tineri nu mai putin de patru juniori aflandu-se acum in cadrul echipei. Echipa de juniori a luat nastere anul trecut prin Roberto Merhi (21 de ani), Christian Vietoris (23 de ani) si Robert Wickens (23 de ani), iar in acest an li s-a alaturat si Daniel. DIntre cei trei juniori de anul trecut cele mai bune rezultate in 2012 le-a avut Vietoris prin locul patru obtinut in cursa inceputului de sezon de la Hockenheim. Ralf Schumacher ramane in cadrul echipei si in acest sezon.

 

Sa dezvoltam tinere talente a devenit deja o traditie pentru Mercedes-Benz, asa ca a fost logica aducerea lui Daniel Juncadella si marirea echipei juniorilor cu un al patrulea pilot. Nico Rosberg va fi cel care ii va indruma si ii va ajuta pe juniori alaturi de Gary si Ralf.” declara Toto Wolff