Cine va castiga Raliul Aradului?

Cu 44 echipaje înscrise în competiţie, cu prezenţa în premieră în România, la numai o lună de la debutul său în Campionatul Mondial de Raliuri, a unui Ford Fiesta R5, pilotat de Marco Tempestini, cu Mihai Leu ca forelighter, după o absenţă notabilă din rândul participanţilor la raliuri şi cu primarul Aradului la volanul unei alte maşini de deschidere, un Mitsubishi Lancer Evo VIII, Raliul Aradului este cu siguranţă centrul de interes pentru iubitorii automobilismului sportiv în acest week-end.

camila Arad

Adăugăm faptul că cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop 2013, cu un coeficient de 1,2, candidează şi pentru Cupa Europeană de Raliuri, remarcăm şi prezenţa echipajelor străine – pe lângă obişnuiţii Gergo Szabo şi David Botka, alte trei echipaje din Ungaria şi două din Bulgaria luând startul în competiţia de la Arad, printre care şi pilotul Todor Slavov – cunoscut prin participarea sa la Pirelli Star Driver şi clasarea pe podium în Junior World Rally Championship 2010 şi avem toate premisele unei competiţii demne de urmărit.

 

Desfăşurat în perioada 23-25 august pe 98% macadam, Raliul Aradului numără 13 probe speciale (6 diferite), cu o distanţă de 141,15 km, lungimea totală a competiţiei fiind de 568,92 km. Ziua de vineri este dedicată shakedown-ului din apropierea localităţii Frumuşeni şi prezentării oficiale a echipajelor, începând cu orele 19.00, la Primăria Arad. Sâmbătă startul este programat la 7.30, iar sosirea la 20.29, după parcurgerea a zece probe speciale. Duminică, cele trei probe speciale rămase vor fi parcurse în intervalul 9.45 – 13.48, între cele două superspeciale de pe circuitul de karting fiind intercalată o trecere pe speciala din Şiştarovăţ.

 

Câştigătorii din anii precedenţi sunt: Francois Delecour (2012), Vali Porcişteanu (2011), Gergo Szabo (2010, 2009), iar ordinea în clasamentul general după cinci etape este Francois Delecour (110 puncte), David Botka (73,2 puncte), Valentin Porcişteanu (63 puncte), Marco Tempestini (60 puncte), Edwin Keleti (48 puncte).

 

Federaţia Română de Automobilism Sportiv urează succes competitorilor şi reaminteşte tuturor participanţilor aflaţi pe probele speciale la acest eveniment faptul că automobilismul sportiv este un sport spectaculos, dar periculos. De aceea insistăm asupra importanţei respectării cu stricteţe a regulilor de securitate impuse de către organizatori tuturor celor prezenţi la competiţiile organizate sub egida F.R.A.S.