Giri: „Ghinionul nostru a continuat și la Arad”

Una dintre Legile lui Murphy spune că, ce începe rău se termină și mai rău. Cam așa poate fi caracterizat și sezonul competițional al echipajului Dan Gîrtofan/Adrian Berghea, care, după abandonul nefericit de la Sibiu, a fost „chinuit” de soartă și în Raliul Aradului Atrium Mall, unde, două pene de cauciuc le-a interzis visul de a lupta pentru primele locuri. Giri și Adi au terminat cursa arădeană pe un dezamăgitor loc 9 în clasamentul FIA, pierzând puncte importante în disputa pentru podiumul la final de 2013.

Giri Arad
Foto: Rallymagazin.ro

„Ghinionul nostru de la Sibiu s-a prelungit și la Arad. De altfel, cursa de acolo poate fi caracterizată prin două cuvinte: praf și pene. Praful foarte dens de pe probele speciale, care se ridica după trecerea primilor concurenți, plus două pene de cauciuc, ne-au împiedicat să ne batem pentru locurile fruntașe. Cu ghilimelele de rigoare, singurul lucru bun care ni s-a întâmplat la Arad este că am reușit să facem un test reușit de mers pe «nevăzute»”a spus Dan Gîrtofan, care a detaliat apoi:

 

„Pentru noi, începutul nu a fost unul bun, pentru că, după primii trei-patru concurenți, s-a ridicat un praf foarte dens și prin care era foarte greu de navigat. Apoi, pe PS 5, am lovit pe interior un bolovan pe care nu l-am mai putut evita și am mers pe pană aproximativ 17 km, ceea ce ne-a ruinat șansele la un loc fruntaș. Ca și cum asta nu ar fi fost de ajuns, pe PS 9 ne-am mai ales cu o pană și astfel s-a scris istoria raliului de la Arad pentru noi. Sperăm ca la ultimele etape să avem parte și de mai mult noroc, ca să ne batem pentru o poziție cât mai bună în ierarhia generală la final de sezon”.