Alex MIREA si Dragos DESPINOIU sunt primii campioni ai Cupei Suzuki

La jumatatea sezonului competitional 2013, doi buni prieteni reveneau in Campionatul National de Raliuri la volanul unui automobil Suzuki Swift Sport, cu un singur obiectiv posibil, castigarea Cupei Suzuki la primul sezon de existenta al acesteia. Dupa patru etape si tot atatea victorii, Alex MIREA si Dragos DESPINOIU si-au indeplinit obiectivul si au devenit primii castigatori ai Cupei Suzuki! Mai mult, gratie parcursului excelent avut la raliurile la care au luat startul anul acesta, Alex si Dragos si-au asigurat si pozitia a treia in clasamentul general al clasei 9, cu o etapa inainte de incheierea sezonului!

 

Raliul Iasiului, penultima etapa a Campionatului National de Raliuri, a reprezentat o noua provocare pentru pilotul bucurestean, care l-a avut de aceasta data in dreapta sa pe Ovidiu ZABERCA, pilot de top in Campionatul National de Viteza in Coasta. Cel mai bun timp pe 8 dintre cele 11 probe speciale ale raliului, i-a adus lui Alex MIREA victoria la clasa 9 si in Cupa Suzuki, prin aceasta reusita el asigurandu-si titlul de campion al noii cupe monomarca in primul sezon de desfasurare al acesteia. Totodata, noul echipaj format la Iasi, a reusit si performanta de a urca pe ultima treapta a podiumului si la clasa rezervata automobilelor cu doua roti motrice.

Alex Mirea @ Raliul Iasiului 2013
foto: RallyZoom.ro

Sunt extrem de fericit. Vreau sa dedic aceasta victorie precum si titlul de campion al Cupei Suzuki prietenului copilotului meu Dragos DESPINOIU care nu a putut veni alaturi de mine la Iasi deoarece trece prin momente delicate. Ii multumesc lui Ovidiu ZABERCA care desi se lupta pentru titlul de campion absolut in Campionatul de Viteza in Coasta si-a facut timp, a avut suficient de multa incredere in mine si a acceptat propunerea de a-mi fi alaturi in calitate de copilot la Iasi, desi nu avea o experienta prea mare. Multumesc totodata fanilor fara de care victoriile nu sunt atat de frumoase si nu in ultimul rand partenerilor care au crezut in mine si m-au sprijinit anul acesta!erau gandurile lui Alex imediat dupa finalul Raliului Iasiului.    

 

Chiar daca victoria de Iasi pare una facila la prima vedere, au existat momente delicate care au facut diferenta dintre o victorie si un abandon. “Atmosfera in general in masina a fost una buna si Ovidiu s-a descurcat foarte bine, chiar daca pe alocuri ne-am pierdut putin din concentrare. Am fost feriti de probleme tehnice, cei de la Wise Motorsport pregatind-o exemplar pe ZuZa. A existat un moment cheie in Raliul Iasiului, care putea pune punct evolutiei noastre si acesta s-a petrecut exact pe ultimul viraj al raliului, cand am lovit o movila de pamant. Am avut noroc si rezultatul este maximul pe care il puteam obtine. Titlul la Cupa Suzuki si locul 3 al clasei 9 deja asigurat nu ar fi fost posibil fara sprijinul celor de la Sgmarket.ro, carora le datorez aceste reusite.incheia Alex MIREA dupa etapa de la Iasi.

 

Alex MIREA si Dragos DESPINOIU vor fi prezenti si la ultimul raliu al sezonului din Campionatul National de Raliuri, care va avea loc in perioada 25-26 octombrie la Harghita, etapa avand un coeficient de 0.8.

 

Prezenta echipajului format din Alex MIREA si Dragos DESPINOIU in Campionatul National de Raliuri este posibila in 2013 datorita partenerilor www.sgmarket.rowww.deltaglass.ro, www.superformance.rowww.vbcs.rowww.casa-fiscala.rohttp://www.RCAperoti.ro dar si a catorva prieteni.