Tincescu castiga si relanseaza lupta

Verdictul penultimei etape a sezonului 2013 in Cupa Dacia a fost dat de ultima proba speciala, Florin Tincescu reusind sa-si adjudece victoria in fata colegului sau de echipa, Vlad Cosma. Raul Badiu s-a clasat doar pe locul patru, lupta pentru primul loc fiind relansata. Rezumatul celor două zile de raliu va putea fi urmărit duminică, 13 octombrie de la ora 12:00 pe Dolce Sport, canalul de sport al Romtelecom.

 

Raliul Iasului a programat in prima zi cinci probe speciale. Raul Badiu, castigatorul rundei precedente si liderul la zi al Cupei, a fost primul lider, insa Florin Tincescu, principalul sau adversar a replicat rapid si a trecut in fruntea ierarhiei dupa PS2. Mai mult, din pricina unor probleme tehnice, Badiu pierdea timp pretios si ajungea pe locul 3.

Tincescu Raliul Iasiului

Tincescu a pastrat primul loc si dupa PS3, dar pe proba urmatoare a fost depasit de Vlad Cosma, cel care avea sa termine ziua pe primul loc. Tincescu il seconda si avea de recuperat 3,8 secunde, iar pe pozitia a treia se clasa Viorel Ivan. Raul Badiu era pe ultimul loc, dupa ce pierduse sase minute ca urmare a unor probleme la tamponul cutiei de viteze.

Cosma Raliul Iasiului 2013

In ziua secunda, Cosma a dominat ostilitatile in zona fruntasa a ierarhiei si cu o proba inainte de final avea un avans de peste doua minute si 20 de secunde in fata lui Florin Tincescu. Pe ultima speciala i s-a oprit insa motorul, victoria revenindu-i colegului sau de echipa. Pe locul trei s-a clasat Viorel Ivan, in timp ce Raul Badiu a incheiat pe locul patru, cursa sa de recuperare avand drept rezultat o ascensiune de trei pozitii.

 

Inaintea Raliului Harghitei, Badiu ramane lider, insa Tincescu s-a apropiat la doar cinci puncte si poate deveni castigatorul Cupei, indiferent de rezultatul rivalului sau, in cazul in care se impune in Harghita. In replica, Badiu va ocupa primul loc nu doar daca se claseaza inaintea adversarului sau, ci si in contextul in care  Florinel este mai rapid, dar nu castiga intrecerea si diferenta dintre cei doi este de o singura pozitie.

Ivan Raliul Iasiului 2013

Trebuie mentionat si faptul ca victoria de la Ias i-a adus lui Florin Tincescu si Trofeul Klar Macadam. Pozitia secunda este disputata de Viorel Ivan si Raul Badiu, primul avand un avans de patru puncte inaintea intrecerii din Harghita.

 

Cupa Dacia a ajuns in 2013 la a 7-a editie, competitia fiind sustinuta de DOLCE Sport, KLAR si Dacia Piese de Origine.