Francois Delecour vine la Iasi cu un Subaru N14

Asteptarea a trecut! Maine va incepe la Iasi a opta etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv. Raliul Iasului DUNLOP este programat vineri si sambata, dar maine, cei mai buni piloti ai momentului in Romania vor face ultimele reglaje pentru o intrecere care se anunta palpitanta. Joi dimineata, cu incepere de la ora 8.30 si pana in jurul orei 14.30, este programata sesiunea de Shakedown, in care pilotii vor testa pentru ultima data masinile de concurs.

 afis Raliul Iasului

Chiar daca francezul Francois Delecour a castigat deja campionatul national, Raliul Iasului DUNLOP ne va oferi cu siguranta multa adrenalina si suspans, mai ales ca mai trebuie stabiliti ceilalti ocupanti ai locurilor de pe podiumul general.

 

Mai mult decat atat, vom avea la Iasi un duel rafinat intre experienta unui vicecampion mondial si performanta tehnologica a unei masini de top. Francois Delecour vine la Iasi cu un Subaru N14, o masina mai putin competitiva decat cea cu care a castigat titlul national pentru al doilea an consecutiv – Peugeot 207 S2000, in timp ce Marco Tempestini va conduce la Raliul Iasului un Ford Fiesta R5, ultima creatie tehnologica in domeniu, pregatita de Ford Anglia si care valoreaza 213 mii de lire sterline.

 

Dupa shakedown-ul de maine dimineata, la ora 17.30, este programata formarea coloanei in fata Parcului Service pentru parada masinilor de raliu si ceremonia de prezentare a echipajelor din Complexul Palas Parc Service (pe strada cu linia de tramvai). Intre orele 18.00 si 19.00 va avea loc prezentarea festiva a echipajelor si o sesiune de autografe. Vineri, la ora 12.15, se da startul de pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant.

 

Pana atunci, in aceasta seara, de la ora 19.00, in premiera pentru Romania, toti pilotii se vor intalni la o serbare campeneasca, langa FORD ATI Motors Holding (vis-à-vis de Metro). La aceasta serbare campeneasc`, condimentata cu mancare traditionala, fasole la ceaun, gr`tare, vin fiert, tuica fiarta, bere, bauturi racoritoare, pot participa si iesenii care vor sa socializeze pentru cateva ore cu pilotii veniti la Raliul Iasului. Cu totii, ne vom bucura de o atmosfera destinsa, cu voie buna si un foc de tabara urias. Bunatatile traditionale sunt oferite de Restaurantul Orange Club.

 

Raliul Iasului este a opta etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si se va disputa la Iasi, in perioada 3-5 octombrie 2013. Masina oficiala a Raliului Iasului este FORD.