Surprize culinare si adrenalina maxima la Raliul Iasului Dunlop

Raliul Iasului DUNLOP, programat in perioada 3-5 octombrie va fi cu siguranta evenimentul auto al anului 2013 in judetul Iasi. A opta etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS) reprezinta o desfasurare de forte fara precedent. Din dorinta de a aduce acest sport cat mai aproape de ieseni, organizatorii Raliului Iasului DUNLOP au pregatit o serie de surprize de senzatie pentru iubitorii sporturilor cu motor.

 Serbare campeneasca

Dincolo de lupta cu secundele si de adrenalina specifica unei curse, iesenii vor avea parte de cateva evenimente create special pentru ei. Astfel, in colaborare cu restaurantul Orange Club, organizatorii au pregatit pentru spectatorii ieseni trei locatii de unde se poate urmari pe viu intrecerea pilotilor, asezonata cu o mancare traditionala romaneasca, gatita la ceaun sau pe gratar, chia in fata oamenilor. Este vorba despre trei locatii in care iesenii vor putea manca fasole cu carnati la ceaun, gatita pe loc, carne pe gratar, mici, vin fiert, tuica fiarta, bere, bauturi racoritoare si cafea. Nu va lipsi din meniu nici bautura energizanta Monster, firma aflata pentru prima data la o etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop. Cele trei locatii in care spectatorii se pot bucura de acest festin culinar sunt: Cioca Boca, platoul Madarjac si Rapa Galbena. “Locurile au vizibilitate foarte mare si am pregatit toate aceste produse culinare ca sa treaca timpul mai u[or si din dorinta de a stabili o legatura cat mai stransa intre eveniment, protagonisti si spectatori”, a explicat Lucian Filip, director de organizare la Raliul Iasului.

 

La Cioca Boca se ajunge foarte usor, de la iesirea din satul Hadambu, se pot parca masinile la 1 kilometru distanta, dupa care va puteti deplasa pe jos 300-400 de metri, pentru a alege locatia in care aveti o vizibilitate foarte buna si unde va puteti infrunta din toate delicatesele enumerate mai sus. Atentie insa, se poate intra pe proba cel mai tarziu, cu 60 de minute inainte de ora primei masini oficiale.

 

La Platoul Madarjac – pozitia pentru spectatori nu este afectata de traseul Raliului si de programul de inchidere a circulatiei. Aici se poate ajunge la fel de simplu: de la primul pod din Podu Iloaiei se face la stanga spre Popesti si Madarjac, iar din Popesti urmand indicatorul la stanga catre Madarjac. Traseul conduce exact in Madarjac in zona organizata ca si loc pentru spectatori in care se regaseste bucataria romaneasca, iar spectatorii pot ajunge si pot pleca oricand, fara a fi restrictionati de programul raliului. Tot la Popesti, mai este un loc de interes, regruparea de 2 ore, organizata in curtea scolii, vis-a-vis de Primarie si acolo atat spectatorii, cat si sportivii vor avea posibilitatea sa-si petreaca cele doua ore degustand mai multe produse culinare servite direct de la un magazin ambulant.

 

Raliul Iasului este a opta etapa a Campionatului National de Raliuri DUNLOP, organizat de Federatia Romana de Automobilism Sportiv si se va disputa la Iasi, in perioada 3-5 octombrie 2013.