Bacau Rally Team ataca podiumurile la Timisoara

Dupa un inceput de sezon capricios, in care zapada a complicat si mai mult lucrurile la prima etapa de la Brasov, caravana Campionatului National de Raliuri Dunlop se muta in acest weekend la Timisoara. Vineri, 12 aprilie, Bacau Rally Team va porni in aventura Timis Rally, a doua runda a sezonului 2013, etapa la care echipa isi propune sa atace podiumul.

 

Pentru editia din acest an, organizatorii au pregatit echipajelor 15 probe speciale, care insumeaza 111,23 kilometri. Lupta cu cel mai aprig adversar, cronometrul, se va da pe probele din jurul lacului Surduc iar spectacolul va fi asigurat de cele doua probe superspeciale, programate la sfarsitul zilelor de vineri si sambata, in Lugoj, respectiv Timisoara.

Adi Raspopa

Dupa o prima etapa foarte buna pe asfalt cu modelul Citroen DS3 R3, Adrian Raspopa si Catalin Grigoriu s-au pregatit intens pentru Timis Rally, efectuand in cursul zilei de luni o sesiune de teste la Ramnicu Valcea. „Am achizitionat de la Citroen Racing  mai multe modele de arcuri si bari stabilizatoare, altele decat cele pe care le-am avut la Brasov. Impreuna cu echipa tehnica Pro Motor Rm. Valcea si Mugurel Pirscoveanu, liderul acesteia, am reusit ca la finalul testelor sa gasim un setup foarte bun, lucru care ne face sa fim increzatori pentru Timis Rally. Ne-ar placea sa avem parte de soare la Timisoara dar suntem pregatiti pentru orice conditii: asfalt cu denivelari, murdar, nisip, noroi sau ploaie! a spus Adi Raspopa dupa sesiunea de teste de luni.

 

Eu personal nu am mai evoluat la Timisoara din anul 2002 iar pentru Catalin va fi prima oara cand va concura pe aceste probe. Va trebui sa-mi reimprospatez memoria iar Timis Rally va reprezenta un challenge si mai mare pentru noi. Ne dorim un rezultat bun, atat pentru echipajul nostru cat si pentru Bacau Rally Team!a mai adaugat Adrian Raspopa.

 

Desi a evoluat in fata propriilor suporteri la prima etapa, aflandu-se printre favoritii la victorie, Brasovul le-a purtat ghinion lui Dan Girtofan si Adrian Berghea, care au fost nevoiti sa abandoneze in urma unei spectaculoase iesiri in decor cu a lor superba Skoda Fabia S2000. „Trebuia sa atacam pe aceasta proba. De obicei, cine o castiga dus-intors, castiga si raliul. Am refacut masina complet dupa incidentul de pe Babarunca si am reusit sa facem si o sesiune mica de teste in aceasta saptamana.a declarat Dan Girtofan.

Dan Girtofan

Mergem optimisti la Timisoara. Practic, avem ocazia unui restart in campionat. Trebuie sa obtinem o clasare cat mai buna pentru ca in acest sezon ne-am propus sa atacam titlul!” a mai adaugat Girtofan, care la editia anterioara a Timis Rally s-a clasat pe podiumul clasamentului general.

 

Chiar daca a abandonat la Brasov in prima etapa a sezonului, pe acelasi viraj si in conditii asemanatoare cu Dan Girtofan si Adrian Berghea, echipajul Rares Tomita –  Levente Csegzy este motivat sa recupereze la Timisoara punctele pierdute in primul raliu din sezonul acesta. „Timis Rally este o etapa care-mi place foarte mult. Este raliul meu preferat pe asfalt. Cred ca putem obtine un rezultat foarte bun aici!spune si Rares Tomita.

Rares Tomita

Masina este refacuta dupa incidentul de la  Brasov iar noi suntem pregatiti sa obtinem acel rezultat pe care-l asteptam de ceva vreme la o etapa pe asfalt. Ne-am propus sa terminam cu bine runda a doua din campionat si sper sa ne impunem in clasamentul juniorilor si sa ocupam o pozitie cat mai buna la clasa 3, cat si la generala mai adaugat Rares Tomita, care va lua startul in Timis Rally pe un Mitsubishi Lancer Evo9, avandu-l in dreapta sa pe copilotul Levente Csegzy.

Bogdan Samoila

Dupa ce s-au reimprietenit cu masina de concurs la prima etapa, revenind in campionat dupa o pauza de patru ani de zile, Bogdan Samoila si Florin Cojocaru isi doresc o clasare cat mai buna la Timisoara, pentru a aduna cat mai multe puncte in intrecerea rezervata echipelor. „Stim despre raliul de la Timișoara ca este unul tehnic, cu probe destul de rapid si pe alocuri cu mult nisip, fapt pentru care trebuie sa-l abordam cu prudenta astfel incat la final sa putem aduce puncte pentru echipa. Vom incerca sa ridicam progresiv ritmul pe probele speciale, deoarece “lupta” in cadrul Cupei Dacia si al clasei 9 este foarte mare, situatie care nu poate decat sa ne motiveze!a declarat Bogdan Samoila inainte de startul Timis Rally.

 

Bacau Rally Team este sustinuta in sezonul 2013 de Comfert, Popasul Trebes, Pambac, Consiliul Judetean Bacau, Primaria Onesti, Mere de Itesti, Omniasig, Xtremvideo.ro, Sky Wellness, Vostok Europe, prin Russian Shop, Auto Plus Cunoaste Romania prin Centrul de Creatie si Productie Foton. 

 

Credit Foto: Bogdan Tintaru