Dan Gîrtofan: „Evoluția de la Brașov ne obligă la un rezultat bun la Arad”

La mai bine de o lună de la prima rundă, Campionatul Național de Raliuri Dunlop se reia în weekend, odată cu Raliul Aradului Atrium Mall. Etapa din vestul țării face parte și din întrecerea continentală FIA European Rally Trophy, astfel că lupta la victorie se anunță una foarte interesantă. Printre protagoniști se va număra și Dan Gîrtofan, care vrea să confirme evoluția foarte bună de la Brașov. Din păcate, din motive medicale, în dreapta sa nu va mai sta navigatorul obișnuit, Adrian Berghea, ci Eugen Rotaru, cel cu care Giri demara în 2012 proiectul Škoda Fabia S2000. „Ne bucurăm ca după atâta pauză să revenim pe probele speciale și să ne luptăm pentru fiecare zecime sau sutime de secundă. Am făcut recunoașterile și pot să spun că probele se prezintă în condiții foarte bune. Ba chiar cea lungă este mai bună decât anul trecut. Se vede că traseul a fost bine pregătit, că implicarea din partea organizatorilor este mai bună de la un an la altul și suntem încrezători că va fi un raliu foarte reușit”, a spus Dan Gîrtofan.

giri bv com1

Giri este de părere că lupta pentru primele locuri va fi una aprigă, în condițiile în care pe lângă principalii actori din CNRD, vor lua startul și piloți străini cu multă experiență în întrecerile mondiale și continentale: „Nivelul la Arad va fi unul foarte ridicat, datorită prezenței și multor echipaje străine cu ștate vechi prin competiții internaționale. Noi vom merge doar în CNRD, unde abia așteptăm disputa de pe speciale cu Francois, cu Marco, cu Edwin, cu Gergo sau cu ceilalți «actori» din întrecerea națională. Va fi interesant să vedem cum va merge Francois Delecour cu Subaru Impreza sau cum se vor comporta mașinile R5 pe macadam, pentru că Aradul aduce în prim plan atât probe tehnice, dar și de mare viteză. Noi suntem pregătiți să oferim o replică pe măsură competitorilor. Eugen și cu mine suntem pe aceeași limbă cum se spune, nu avem nevoie de niciun timp de acomodare, astfel că vom merge tare încă din primii metri ai raliului. Știm că rezultatul de la Brașov ne obligă să facem unul cel puțin la fel de bun și vom încerca să reușim asta. Trebuie să adunăm puncte care să ne mențină în cursa pentru titlul de campioni”.

 

Giri și Eugen fac parte din proiectul Škoda România Motorsport, care este susținut de Škoda România, importatorul oficial al mărcii cehe. De asemenea, echipajul brașovean are parte de ajutor și din partea Porsche Finance Group și Mobil 1 prin Lubexpert România, parteneri de încredere de foarte mulți ani.