Cupa Suzuki continuă și în 2014!

Cupa Suzuki, competiția monomarcă organizată de Suzuki Romania, este aproape de startul ediției 2014. Ca și la debutul său din 2013, Cupa Suzuki se va desfășura în paralel cu cele 7 etape ale Campionatului Național de Raliuri Dunlop, care va debuta cu Tess Rally Romtelecom, la Brașov, în 20-22 martie. Filosofia Suzuki a rămas aceeași, de a oferi piloților acreditați FRAS posibilitatea de a participa la CNRD cu mașini care beneficiază de un echilibru perfect între performanță și costuri. Preţul de achiziţie şi întreţinere a unui Suzuki Swift Sport modificat conform standardelor necesare înscrierii în campionat este estimat la circa 27.000 de euro.

 SUZUKI_Alex Mirea

Maşinile participante în Cupa Suzuki respectă toate standardele FRAS şi FIA şi vor fi înscrise în Clasa 9 a CNRD. Ca și la ediția de anul trecut, toate modelele vor fi echipate cu motorul de 1,6 litri şi 136 CP, corespunzător grupei N. Surpriza pentru Cupa Suzuki 2014 va fi dotarea mașinilor cu o suspensie nouă. Este fabricată de același producător, Protlum, iar în urma experienței acumulate în primul an și a testelor comune efectuate la sfârșitul lui 2013, a fost îmbunătățită atât din punct de vedere al performanței, cât și a soluției tehnice folosite, care conduce la reducerea timpului de staționare în parcul de service. După colaborarea fructuoasă din 2013, Wise Motorsport a rămas, în continuare, singurul partener autorizat de Suzuki România pentru a efectua modificările cerute de regulament.

 

Cupa Suzuki 2013 a fost un succes frumos, așa că am decis continuarea acestui proiect ambițios. Facem eforturi mari, dar considerăm că fanii Suzuki, Campionatul Național de Raliuri și piloții români merită această competiție. Faptul că anul trecut mașinile noastre n-au suferit nici un abandon tehnic în cele 6 etape la care am participat vorbește de la sine despre calitatea mașinilor noastre, așa că anul acesta ne propunem câștigarea Clasei 9 spune Alin Radu, directorul Suzuki România.

 

Ediția din 2013 a Cupei Suzuki a fost una foarte vie și spectaculoasă, întinsă pe 6 etape. Debutul s-a petrecut la Delta Rally, la Tulcea, unde un Suzuki Swift Sport pilotat de echipajul veteran Heintz Goellner/Dan Spuderka a fost vorleiterul cursei din CNR. Etapa a doua s-a consumat la Cluj și, după două etape, clasamentul Cupei Suzuki era condus de echipajul Andrei Chirteș/Marc Bancă. Aceștia nu aveau să participle la Raliul Sibiului, etapa a 3-a, ceea ce promitea să facă mai palpitantă lupta pentru șefia în clasamentul Cupei Suzuki. Așa avea să se și întâmple, locul întâi fiind preluat de echipajul Călin Bucur/Alexandru Ardelean. Raliul Sibiului avea să marcheze și debuturi de o mare importanță ulterioară în Cupa Suzuki. Alex Mirea, împreună cu navigatorul Dragoș Despinoiu, a scos un rezultat excelent, câștigând etapa, deși era prima dată oficial la volanul unui Suzuki Swift Sport. A doua noutate a fost Mădălin Radu Arhire, care a ales  să participe la Cupa Suzuki, deși în primele etape alergase în Cupa Dacia. De altfel, el a schimbat și copilotul, partener în Suzuki fiindu-i, acum, Radu Dumitriu, tatăl său. Etapa următoare, Raliul Aradului avea să fie triumful echipajului Mirea/Despinoiu, care a câștigat prima etapă la clasa 9 a CNR pentru Suzuki. De altfel, Swift-urile Sport au monopolizat întreg clasamentul competiției arădene. Cam la fel au stat lucrurile și în etapa următoare, la Bacău, unde câștigătorul Clasei 9 a fost același echipaj Mirea/Despinoiu. Locul trei al grupei – și al Cupei Suzuki – i-a revenit lui Mădălin Radu Arhire. Raliul Iașiului n-a făcut decât să confirme valoarea cuplului Suzuki Swift Sport – Alex Mirea. Avându-l copilot, de data aceasta, pe Ovidiu Zaberca, Alex a dominat din nou Clasa 9, câștigând primul loc al clasei, dar și victoria finală în Cupa Suzuki, indiferent de rezultatul ultimului raliu. Etapa finală, Raliul Harghitei, avea să-i revină echipajului Mădălin Radu Arhire/Radu Dumitriu care, astfel, a terminat Cupa Suzuki pe locul second, urmat de echipajul Sebastian Gioarsa și Raluca Magdaș.