O noua formula pentru BCR Leasing Rally Team in 2014

Asa cum ii sta bine unei echipe campioane BCR Leasing Rally Team si-a prezentat ieri, 12 martie, noile echipaje care vor incerca in sezonul 2014 sa obtina un nou titlu la echipe dupa cel din 2012. In cel de-al treilea an de prezenta in Campionatul National de Raliuri noi parteneri se alatura celor deja consacrati. Celor de la BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Colina Motorsport, Pirelli li se adauga in acest an si alte nume puternice precum Dolce Sport, Energobit, Veteco, Frontline Combo, Defi, Pigna, Biosafe, Kristal Glamclub, Autocar service si mulţi altii. 

Echipa BCRL RT_2014_2_

Nivelul Campionatului Naţional a crescut în ultimul an, atât datorită participării unor piloţi străini, cu multă experienţă, dar şi datorită prezenţei unor automobile mai performante. Obiectivele BCR Leasing Rally Team ramân la fel de ambiţioase şi în 2014, astfel că noul sezon aduce schimbări importante atât în componenţa echipei, cât şi în ceea ce priveşte materialul de concurs. Avem convingerea că am reuşit să construim o echipă mai puternică şi suntem foarte bucuroşi că am reuşit totodată să aducem în echipă automobile foarte performante, de tipul R5 sau S2000” a declarat Alexandru Piţigoi, Director General Colina Motorsport.

 

La debutul în cel de al treilea sezon, BCR Leasing Rally Team va alinia la start patru maşini şi echipaje, într-o formulă modificată faţă de cea a anilor precedenţi. Astfel, echipajului Edwin Keleti & Botond Csomortani, li se vor alătura în acest an Gergo Szabo & Karoly Borbely, Sorin Badea & Florin Dorca, Adrian Teslovan & Cseh Vajk Imre. Cele patru echipaje menţionate anterior vor reprezenta echipa în Campionatul Naţional de Raliuri al României. Acestora li se va adăuga echipajul Alexandru Filip & Bogdan Iancu, care a decis să participe la cinci etape din cadrul Campionatul European de Raliuri 2014, la volanul aceluiaşi Renault Clio R3 Maxi Evo cu care a concurat şi în ultimii ani în campionatul intern.

Conferinta de presa_1_

Dublu Campioni Naţionali la clasa 3, în 2012 şi 2013, Edwin Keleti & Botond Csomortani se vor afla în 2014 la al treilea an de participare în cadrul BCR Leasing Rally Team. Ei vor concura în acest sezon al Campionatului Naţional de Raliuri la volanul unui Ford Fiesta R5 – cel mai nou model de raliu dezvoltat de Ford în colaborare cu M-Sport. „Un nou sezon – un nou început! Cu toate că partenerii nostri sunt cei din ultimele două sezoane, şi vreau să le mulţumesc şi pe această cale pentru constanţă, dedicare şi încredere, trecerea la o nouă maşină este întotdeauna o plăcere în plus, iar faptul că ajungem să concurăm la categoria cea mai înaltă, clasa 2, ne onorează şi ne împlineşte un deziderat sportiv la care aspiră fiecare competitor indiferent de ramura sportivă la care concurează. Îmi doresc să ne obişnuim cât mai repede cu Ford-ul Fiesta R5 al echipei Colina Motorsport şi să reuşim să ne apropiem de primele 3 locuri ale clasamentului general.

Edwin Keleti

La nivel de echipă, iată că am ajuns să fiu veteranul acesteia din punct de vedere al prezenţei în cadrul ei în fiecare sezon de la lansare şi le urez bun venit noilor colegi. Cu Gergo Szabo am fost coleg şi la Jack Daniel’s rally team, când am şi câştigat campionatul la echipe, astfel încât îmi doresc să încercăm să reedităm acest succes. Va fi, sunt sigur, cel mai disputat campionat din ultimii 15 ani, aşa că sperăm ca şi spectacolul să fie pe cinste! Mulţumesc încă o dată partenerilor, echipei tehnice şi copilotului meu Boti Csomortani pentru că se află alături de mine în această cea mai înaltă bătălie care ne aşteaptă!” – Edwin Keleti.

 

Gergo Szabo, Campion Naţional Absolut al României în 2009 şi 2010, îl va avea ca navigator în acest sezon pe Karoly Borbely, împreună cu care concurează din 2012 şi alături de care a reuşit să se claseze în Top 5 al clasamentului general în toată această perioadă. În 2014, ei vor concura cu două automobile de competiţie: Skoda Fabia S2000 şi Mitsubishi Lancer Evo X R4 de grupa N. Startul în prima etapă îl vor lua la volanul Mitsubishi-ului, urmând ca pentru celelalte etape să se decidă ulterior asupra maşinii de concurs.

 

Sunt foarte bucuros să concurez pentru BCR Leasing Rally Team, o echipă care şi-a dovedit deja profesionalismul în primii doi ani de existenţă. De asemenea, sunt încântat că vom începe colaborarea cu Colina Motorsport, companie care reprezintă un nume pentru motorsportul din România. Pregătirea pe care am acumulat-o în scoala de motorsport din Ungaria, combinată cu experienţa Colina Motorsport din competiţiile interne şi internaţionale vor fi pentru noi două argumente importante pentru a face performanţă în acest sezon. Obiectivele noastre pentru 2014 sunt clasarea pe podium în clasamentul general al fiecăre etape şi podiumul la final de campionat. Aşadar, mă declar foarte optimist şi de-abia aştept să iau startul la prima etapă!” – a declarat Gergo Szabo.

Conferinta de presa_4_

O altă nouă „achiziţie” BCR Leasing Rally Team 2014, Sorin Badea & Florin Dorca, vor pilota un Mitsubishi Lancer Evo VII la clasa 11: “Debutul în anul competiţional 2014 mă găsește alături de copilotul meu din sezonul trecut – Dl Florin Dorca, în faţa unui proiect ambiţios – BCR Leasing Rally Team, într-o companie foarte selectă – alături de 2 Campioni: Gergo şi Edwin, ceea ce în mod evident mă onorează şi, în același timp, mă obligă d.p.d.v. sportiv la o evoluţie constant bună pe tot parcursul sezonului. Invitaţia de a mă alătura echipei, pe care am primit-o cu bucurie de la Dl. Alexandru Piţigoi – iniţiatorul şi conducătorul acestui frumos proiect,  a venit într-un moment aniversar, în anul în care sărbătoresc 10 ani de colaborare cu echipa tehnică Colina Motorsport. Începând din anul 2003 această companie a fost familia mea în tot ceea ce înseamnă motorsport.

 

Avem acum la dispoziție un Mitsubishi Lancer Evo 7 într-o configurație foarte competitivă pentru Clasa 11 (grupa H), mașina pe care am avut șansa de a o cunoaște încă din faza de construcție în atelierele Colina. Sunt sigur că o sa depășim încă la testele de săptămana aceasta faza de acomodare cu noua mașină şi o să ne aliniem la startul Raliului Braşovului fără emoții, doar cu dorinţa puternică de a obține un rezultat notabil. Atât eu, cât și Florin, ne simțim foarte bine. Venim după o perioadă de câteva saptamâni de preparare fizică intensă, ceea ce ne permite să fim optimişti si încrezători în șansele noastre. Echipajul nostru este susținut în acest sezon competiţional de BCR Leasing, Omniasig, Mobil 1, Veteco cu Frontline Combo si Biosafe, Colina Motorsport şi vom folosi anvelope D-Mack” Sorin Badea.

 

Cel de-al patrulea echipaj pe care BCR Leasing şi Colina Motorsport îl aliniază la start în acest an este format din Adrian Teslovan & Cseh Vajk Imre. Cei doi sportivi vor concura la volanul unui automobil Dacia Logan Cup şi vor reprezenta echipa înclusiv în Cupa Dacia Logan unde speră să obţină puncte importante pentru echipă.

 

Suntem bucuroşi şi totodată deosebit de onoraţi să facem parte din echipa “BCR Leasing Rally Team”, să fim alături de nişte piloţi de top, într-o echipă de top din Campionatul Naţional de Raliuri. Este o provocare pentru noi, nu ne-am fi gândit niciodată ca vom face parte dintr-o echipă de asemenea calibru. Bineînţeles că pe lângă acest sentiment unic de mândrie amestecat cu bucurie simţim şi o mare responsabilitate de a ne ridica la nivelul deosebit al coechipierilor. Ne dorim să ajutăm echipa cât de mult putem pentru a reedita succesul din 2012, când BCR Leasing Rally Team a cucerit Titlul Naţional la echipe.” Adrian Teslovan.

 

Promotor al performanţei, BCR Leasing este prima companie de leasing din România care a susţinut în calitate de partener principal o echipă de raliuri, dând şi numele acestei echipe. Suntem onoraţi să fim alături de BCR Leasing Rally Team în debutul unui nou sezon competiţional, într-o formaţie nouă, cel puţin la fel de talentată şi experimentată ca şi precedenta. Parteneriatul nostru are deja o „istorie” de succes, demonstrată în ultimii doi ani atât prin rezultate sportive notabile cât şi prin numărul tot mai mare de suporteri pe care echipa îi atrage cu fiecare sezon din rândul publicului dar şi în mod specific, din rândul clienţilor, partenerilor şi angajaţilor nostri. Pentru noi nu este surprinzator acest lucru pentru că, atât BCR Leasing cât şi Echipa evoluează pe terenul comun al valorilor perene din sport şi din business: spirit de competiţie, dorinţa de depăşire a limitelor, pasiunea pentru lucrul bine făcut. Urăm succes echipajelor noastre în Campionatul Naţional de Raliuri 2014!” – a declarat Bogdan Speteanu, Director General BCR Leasing.

 

Prima etapă din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri 2014 la care va lua startul şi BCR Leasing Rally Team, va fi Tess Rally şi se va desfăşura în perioada 21-22 martie, la Brasov

5 thoughts on “O noua formula pentru BCR Leasing Rally Team in 2014”

  1. "Avem convingerea că am reuşit să construim o echipă mai puternică" = Am scapat de uscaturi (Porcisteanu, Tirnovean) si am adus oameni noi (Szabo, Badea, teslovan) ! :))

  2. dupa mine keleti nu merita un r5, dar na daca ai sustinere politica se pare ca se poate,,,,Vali se pare ca a disparut din peisaj,,,,nasol pentru voi

    1. Keleti e mai constant decat Porcisteanu si nu creeaza paguba la casa omului deci alegerea e fireasca pt un antreprenor/investitor. Plus ca manelizari pe la Capatos sau alte emisiuni indoielnice nu fac decat sa te aduca fix in situatia curenta.

Comments are closed.