Alessandro Zanardi a incheiat cu bine testele oficiale pentru Blancpain GT Series

In data de 11 si 12 martie au avut loc pe circuitul Le Castellet din Franta testele oficiale pentru Blancpain GT Series. Aceasta este alcatuita din doua competitii Blancpain Sprint Series si Blancpain Endurance Series. Alessandro Zanardi va efectua un sezon complet in Blancpain Sprint Series la volanul unui BMW Z4 GT3 pus la dispozitie de echipa ROAL Motorsport condusa de Roberto Ravaglia. 

BMW Z4 GT3

In cele doua zile de teste caracterizate de o vreme insorita in marea majoritate, cei de la ROAL Motorsport s-au concentrat pe ajustarea ambreiajului special si a pedalei de frana pentru masina lui Alex. Totodata Zanardi a putut pilota pe circuit alaturi de ceilalti adversari din campionat. 

Alex Zanardi

Lucrurile merg bine, dar pot sa spun ca sigur nu va fi deloc usor. Ma asteptam la o competitie dificila, dar acum pot spune cu siguranta ca va fi foarte greu adversarii mei fiind foarte rapizi si foarte tineri. Cu toate acestea cred ca putem avea o evolutie buna, dar cu siguranta trebuie sa mai facem imbunatatiri. Ca si ritm suntem unde ne-am propus cat de cat. Suntem rapizi pe pneuri uzate insa trebuie sa gasim un echilibru al masinii pentru pneuri noi pentru a reusi un tur bun in calificari. Vom analiza toate datele din aceste doua zile si sunt sigur ca vom invata multe din acestea.” declara Zanardi.