Manfred Stohl va concura cu un Peugeot 207 S2000 la Sibiu Rally Challenge

Fostul campion mondial de raliuri Manfred Stohl va lua startul, alături de Tina Monego, la Sibiu Rally Challenge. Pilotul austriac va concura cu un Peugeot 207 S2000.

Manfred Stohl
 

Manfred Stohl, campion mondial în P-WRC în sezonul 2000, a confirmat participarea la Sibiu Rally Challenge. Pilotul austriac va participa împreună cu Tina Monego pe un Peugeot 207 S2000. Manfred Stohl nu este la prima sa vizită la Sibiu, austriacul participând în trecut la o ediție a Sibiu Rally Show, dar a fost prezent și ca șef al echipei pentru care au concurat Andreas Aigner și Toshi Arai la etapele din Intercontinental Rally Challenge și Campionatul European de Raliuri. „Mă simt bine în România și am acceptat cu plăcere provocarea de a lua startul la acest eveniment. Am auzit foarte multe lucruri despre Transfăgărășan și nu credeam că se va organiza vreodată o probă specială acolo”, a spus Manfred Stohl. 

Pilotul austriac are la activ numeroase participări în Campionatul Mondial de Raliuri pentru echipe private, iar în prezent se ocupă de echipa Stohl Racing care prepară modele de competiție pentru piloți înscriși în Campionatul Austriei sau în Campionatul European de Raliuri. Manfred Stohl mai participă constant la etape din Campionatul Austriei și la evenimente internaționale. „Campionatul României este unul puternic și sunt sigur că va fi o luptă strânsă cu piloții care au acceptat provocarea de a participa la Sibiu Rally Challenge. Vin la Sibiu să mă lupt pentru victorie, dar și pentru plăcerea de a pilota pe unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume”, a mai adăugat Manfred Stohl.

 
Prima întâlnire cu piloții înscriși la Sibiu Rally Challenge este vineri, 10 octombrie, la ora 17:00 în Piața Mare a orașului, unde este programată sesiunea oficială de autografe. Tot vineri, începând cu ora 18:00, este programată parada pe străzile din centrul orașului și startul festiv, iar de la ora 20:00 se va da startul pe prima specială, Păltiniș, în nocturnă.

 
Sâmbătă, 11 octombrie, toată acțiunea se va desfășura pe Transfăgărășan, iar duminică, 12 octombrie, piloții se vor întrece pe circuitul de rally cross.