Pirelli castiga premiul BMW Innovation Award


BMW a acordat premiul Supplier Innovation Award 2014, companiei Pirelli, un premiu pe care constructorul german îl oferă celor mai inovatori furnizori ai săi în fiecare an. Compania italiană de anvelope a fost distinsă cu premiul „Most innovative supplier“ din categoria „calitate“ în cadrul unei ceremonii care a avut loc pe 5 Octombrie la Amsterdam, pentru tehnologia sa Real Dynamic Curing: utilizată în procesul de vulcanizare a anvelopelor. Această tehnologie, adoptată de Pirelli în cadrul fabricilor sale, permite ca gradul optim de vulcanizare să fie calculat pentru fiecare anvelopă prin utilizarea unui senzor de temperatură. Vulcanizarea sau, cu alte cuvinte, procesul în care caracteristicile unei anvelope sunt „reglate“ de căldură, reprezintă faza finală a procesului de fabricaţie a anvelopelor şi un factor determinant în calitatea produsului finit.

 BMW Innovation Award

Premiul a fost înmânat domnului Maurizio Boiocchi, General Manager Technology Pirelli.

 

Pirelli este, de asemenea, unul dintre furnizorii cheie ai BMW la nivel mondial şi în ceea ce priveşte cantitatea de produse furnizate. Graţie centrelor de cercetare şi unităţilor de producţie situate în zone în care sunt vândute frecvent automobile din gama premium şi vârf de gamă, inclusiv Brazilia, China, Europa şi SUA, Pirelli este capabilă să dezvolte anvelope care sunt perfect adaptate modelelor BMW din fiecare colţ al lumii.

 

Pirelli produce în strânsă colaborare cu inginerii BMW în special anvelope run-flat, adaptate „pe măsură“, special concepute pentru fiecare model. Aceste anvelope se pot distinge printr-un marcaj special cu stea pe partea laterală, care indică faptul că anvelopele au fost special fabricate. Prin urmare, siguranţa este îmbunătăţită şi manevrabilitatea autovehiculului este maximizată.

 

Pirelli deţine peste 200 de omologări pentru Grupul BMW, la dimensiuni cuprinse între 16 şi 21 inch. Lista lungă de modele echipate cu anvelope Pirelli include SUV-uri, precum X1, X3, X5 şi X6, precum şi Seria 1, Seria 2, Seria 2 Active Tourer, Seria 3, Seria 3 GT, Seria 4, Seria 5, Seria 6 Gran Coupé, şi Seria 7. De asemenea, lista include şi MINI Paceman şi Countryman.

Comentarii

comentarii