Cosmin Diacu revine alaturi de Adrian Raspopa la Danube Delta Rally

A treia etapa a Campionatului National de Raliuri, Danube Delta Rally va conta, totodata in acest an, si ca a cincea etapa in FIA European Rally Trophy. Danube Delta Rally a pregatit participantilor un traseu de concurs in lungime de 140.16km impartiti in 11 probe speciale. 

 

Dupa o victorie si un loc second obtinute in Tess Rally, respectiv Raliul Aradului, Adrian Raspopa se indreapta catre etapa de la Tulcea din postura de lider al clasamentului rezervat automobilelor cu doua roti motrice. Cosmin Diacu se va alatura din nou lui Adrian Raspopa in postura de navigator la fel cum a facut-o si la debutul acestui sezon.

Adrian Raspopa - foto © Catalin Stoia
Adrian Raspopa – foto © Catalin Stoia

In urma cu doi ani Danube Delta Rally reprezenta pentru Adrian Raspopa etapa unde acesta reusea sa obtina prima victorie cu noua sa masina Citroen DS3 R3.

 

Am amintiri placute de la acest raliu. Este o etapa unde am mers mereu bine si ne vom concentra si de aceasta data pentru a obtine un rezultat bun. Cosmin revine din nou in dreapta mea si se pare ca in acest an vom alterna etapele, Catalin Grigoriu neputand fi prezent alaturi de mine la aceasta etapa. Ma bucura sa vad faptul ca a crescut concurenta in cadrul grupei fata de anul trecut, lucru care a animat lupta dintre noi, participantii, si o face mai interesanta de urmarit pentru fani. Sper sa facem alegerile corecte de aceasta data si sa nu mai repetam greselile de la Arad atunci cand am avut neplaceri din cauza unei alegeri neinspirate a pneurilor si a unui set-up inadecvat.” declara Adrian Raspopa, cvadruplu campion national al categoriei automobilelor cu tractiune pe o singura punte.  

 

Danube Delta Rally va debuta joi, 4 iunie, ora 20.30 cu parada masinilor de concurs si startul festiv din Piata Civica, ceremonie la care si-a anuntat prezenta si Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.

 

Prima zi a raliului cea de vineri, 5 iunie, a pregatit concurentilor 5 probe speciale, ziua incheindu-se cu Superspeciala din centrul orasului Tulcea. Sambata, 6 iunie, va reprezenta cea de-a doua zi de concurs cand echipajele vor avea de parcurs restul de sase probe ramase de disputat, ziua urmand a se incheia cu festivitatea de premiere in Piata Civica, incepand cu ora 20.45.

 

Echipajul Adrian Raspopa/ Catalin Grigoriu este sustinut in sezonul 2015 al Campionatului National de Raliuri de partenerii prinicipali Pambac, Comfert,  Wurth Romania si Dedeman, cat si de partenerii tehnici Omniasig, Simba,  Mere de Itesti, GoPro prin xtremvideo.ro si Syron Tires.