Podium pe ploaie pentru Dan Gîrtofan la Tess Rally

Dan Gîrtofan (Škoda Fabia S2000) a avut un debut fericit de sezon în Campionatul Național de Raliuri Dunlop. Giri și noul său navigator, Tudor Mârza, au terminat pe locul 3 Tess Rally, etapa inaugurală a întrecerii interne, una marcată de vremea nefavorabilă care a pus probleme tuturor participanților.

 

A fost o cursă foarte dificilă din cauza condițiilor meteo. Dacă anul trecut amavut o vreme perfectă, acum ea ne-a jucat feste și poate de aceea nu a fost un raliu așa de frumos cum ne-am fi așteptat și noi, dar și spectatorii care au venit pe probele speciale. Pentru noi, cursa nu a debutat așa cum ne-am fi dorit. Pe prima specială, Poiana, am făcut o greșeală și ne-am răsucit, iar asta ne-a costat în jur de 12 de secunde în clasamentul general. De altfel, ne-a rupt un pic ritmul, după care, a doua zi, ca și ceilalți participanți, condițiile meteo găsite pe Babarunca și Cheia ne-au pus multe probleme. Am acvaplanat foarte mult din cauza cantității mari de apă de pe probă, am avut și două momente la limită, dar ne bucurăm că am reușit să terminăm cu bine și pe podium raliul și că am luat puncte importante în clasamentul general. Se anunță a fi un campionat foarte lung și dificil și important este să fim foarte concentrați și să-l terminăm în picioare cum se spune

Giri Tess Rally 2015

Giri a ținut să-i dedice rezultatul de la Brașov bunului său prieten, Adrian Berghea, care, din păcate, nu a mai apucat să-i fie alături și la ediția din 2015 a cursei de casă: „Rezultatul de la Tess Rally este pentru Adi. De altfel, aș dori ca toate rezultatele pe care le voi obține să fie în memoria lui. Vreau să știe că a avut o amprentă pozitivă asupra mea și că îmi pare rău că nu mai poate fi alături de mine. O să fac tot ce pot pentru ca el să fie, acolo sus, mândru de mine”.

 

Dan Gîrtofan a mai adăugat că „sunt foarte mulțumit de prima experiență cu Tudor, noul meu navigator. Ne-am înțeles perfect încă de pe primii metri ai raliului. Tudor este un copilot cu multă experiență și asta a facilitat foarte mult acomodarea ca și echipaj. Am fost de la început pe aceeași lungime de undă și nu poate decât să mă bucure. De altfel, cu excepția vremii, totul a fost perfect la Brașov, de la colaborarea cu Tudor, până la mașina care a fost pregătită foarte bine de băieții din echipa tehnică. Acum ne pregătim pentru macadamul de la Arad, unde vom avea parte de duleuri interesante cu Simone, Marco, Edwin, dar și ceilalți piloți care au demonstrat că valoarea campionatului nostru este una în creștere”.

RBV15_4825

Directorul mărcii Škoda în România, Vlad Rusu, s-a declarat foarte mulțumit de startul reușit de sezon al lui Giri și Tudor: „Primul raliu al sezonului a însemnat și primul podium. Asta nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranțe pentru viitor. Chiar dacă vremea a fost potrivnică, Giri și Tudor a avut o evoluție foarte bună și au confirmat încă o dată că se numără printre candidații cu șanse importante la titlul de campioni. Mașina a funcționat foarte bine, nici nu ne așteptam altfel deoarece și-a dovedit valoarea și fiabilitatea în ultimii ani. Așteptăm cu nerăbdare macadamul de la Arad, unde sperăm să obținem un loc și mai sus”.

 

Debutul de sezon pentru Giri și Tudor nu ar fi fost posibil fără sprijinul partenerilor din 2015, Škoda România, Porsche Finance Group, Mobil 1 prin Lubexpert România, Mipa și Presto prin Rompresto Trading, dar și ProX, cel mai nou susținător al celor doi.