Start cu peripetii pentru Gabriel Ene in Campionatul National de Raliuri

Dupa un sezon complet in Campionatul National de Viteza in Coasta, Gabriel Ene a luat decizia de a se inscrie la prima etapa care deschide in mod traditional Campionatul National de Raliuri, Tess Rally. Programat in perioada 26-28 martie raliul brasovean si-a asteptat concurentii cu un traseu in lungime de 130.64 kilometri impartiti in 9 probe speciale.

Echipajul Gabriel Ene - Dragos Despinoiu

La fel ca in fiecare an etapa a oferit surprize din punct de vedere meteorologic si daca in acest an zapada nu a mai fost pe ordinea de zi, ploaia a fost cea care si-a facut aparitia in cantitati semnificative. Dificultatea traseului acoperit de apa si-a cerut tributul in randul participantilor, echipajul Gabriel Ene/ Dragos Despinoiu cazand si el victima conditiilor meteo dificile.

 

Am inceput raliul foarte increzator intr-un ritm sustinut, probabil si datorita faptului ca prima proba speciala o cunosteam din Marele Premiu al Brasovului unde am concurat anul trecut. Din pacate elanul meu a fost unul prea mare si intr-un viraj de stanga destul de rapid am subestimat aderenta si am intrat cu o viteza mai mare decat permitea carosabilul. Astfel am iesit decor si am ramas suspendati pe rigola care este destul de mare in acea parte a drumului. Cu avarii la roata dreapta fata a masinii am reusit sa continuam raliul datorita regulii SuperRally. Trebuie sa multumesc pe aceasta cale echipei condusa de Iulian Nita care a dat dovada de un profesionalism exemplar si a reusit sa repare perfect masina de concurs.declara Gabriel Ene, care alearga sub culorile echipei Shark Racing.

Gabriel Ene - Tess Rally 44

A doua zi a raliului a rezervat concurentilor 6 probe speciale si a decurs fara probleme pentru echipajul Ene/ Despinoiu, acestia reusind evolutii constante si fara probleme. “Ma bucur pentru faptul ca am reusit sa ne regrupam pentru ziua secunda a raliului si am evoluat intr-un ritm bun pe parcursul intregii zile. Cel mai important pentru mine este faptul ca am reusit sa ajung la finalul acestui raliu si sa acumulez experienta pentru ca deja sunt cu gandul la urmatoarea etapa de la Arad. spunea Gabriel Ene la finalul raliului brasovean.

 

Desi initial avea programate cateva prezente in Campionatul National de Raliuri in sezonul 2015, experienta pozitiva de la Tess Rally l-a determinat pe Gabriel Ene sa ia decizia de a efectua un sezon complet in competitia interna de raliuri, la volanul aceluiasi automobil Dacia Logan pe care a evoluat la Brasov. 

 

Pana la Raliul Aradului, peste doar o luna de zile in perioada 25-26 aprilie, Gabriel Ene va fi prezent la startul Campionatului National de Viteza in Coasta care va avea loc la Rasov. El va pilota in acest sezon un nou automobil Honda Civic Type-R, construit de la zero in garajul Shark Racing, acelasi tip de automobil cu care va alerga in acest an si Alex Mirea cel de-al doilea pilot al echipei.

 

Shark Racing este sustinuta in Campionatul National de Raliuri si in Campionatul National de Viteza in Coasta de SGMarket.ro