Bogdan Talasman incepe perfect sezonul 2015

In 2014, Bogdan Talasman a ales sa faca trecerea de la viteza in coasta la raliu. A fost un sezon complet in care si-a atins toate obiectivele: sa termine cele opt etape, sa se acomodeze cu rigorile raliurilor, sa creasca ritmul si sa ajunga pe podiumul final al Cupei Dacia. Anul acesta, pretentiile legate de viteza au urcat iar succesul de la Raliul Zapezii a adaugat un plus la asteptarile de la Raliul Brasovului.

 

Programat in zilelede 27-28 martie, prima etapa din CNR 2015 a pus echipajul 85 in fata multor momente inedite dar a si oferit motive de bucurie. Formula Bogdan Talasman/Andrei Mitrasca a ramas aceeasi, la fel ca masina si echipa de asistenta, echipa care a fost ca de obicei, exemplara.

 

Primul contat cu concurenta, pe probele de vineri seara, a fost dezamagitor asa cum au fost si primele doua probe de sambata. Ritmul a fost sub cel pe care echipajul se astepta sa il aiba insa totul avea sa se schimbe pe probele lungi ale raliului, Babarunca si Cheia. Acolo, alegerea anvelopelor a facut o diferenta uriasa fata de concurenti ceea ce i-a adus pe Bogdan si Andrei in postura de lideri detasati ai Cupei, pozitie pe care aveau sa o mentina pana la finalul cursei.

 

Am inceput prudent si poate putin deconcentrat raliul. A urmat un moment in care era sa scap masina in parapet la o viteza foarte mica chiar pe prima proba de sambata, proba  devenita etapa dupa accidentul prietenului nostru Ion Nicolae. Pur si simplu nu am avut incredere in aderenta gumelor pe ploaie asa ca nu mi-am gasit ritmul. Am decis sa trecem pe anvelope de iarna pentru ca era unica schimbare majora pe care o puteam face. A functionat si sunt foarte fericit. Am atacat, am ajuns din urma trei concurenti atat la dus cat si la intors pe Babarunca iar dupa aceea doar am gestionat avantajul. Este prima mea victorie adevarata de la raliu si o savurez  din plin. ” a declarant Bogdan la finalul cursei

Bogdan Talasman
Bogdan Talasman

Pentru Andrei Mitrasca a fost a patra participare la Raliul Brasovului insa doar a treia oara cand se bucura de prima pozitie pe podiumul de premiere la un raliu. “Targetul nostru a fost podiumul la Cupa Dacia dar am incercat sa-l conving pe Bogdan ca s-ar putea sa nu fie posibil. Am castigat mai mult din strategie si mai putin prin viteza dar totusi rezultatul ramane unul muncit. Bogdan este un pilot foarte bun, am vazut cum poate sa mearga atunci cand da totul insa este crucial pentru el sa se poata baza pe aderenta. Trebuie totusi sa revenim cu picioarele pe pamant pentru ca sezonul e lung si vor exista situatii in care vom fi nevoiti sa ne batem cu ceilalti pe gume uzate si dupa Tulcea si cu mai putina putere fata de cei cu Sandero” a spus Andrei dupa terminarea raliului.

 

Bogdan si Andrei doresc sa felicite pentru viteza aratata de-a lungul raliului pe Viorel Ivan/Gheorghe Dumitru, echipaj pe care il considera adevaratul castigator al probelor de la Brasov.

 

Sustinut de partenerul traditional Miras, Bogdan Talasman va lua startul la urmatorul raliu, cel de la Arad din 8-9 mai. Anul trecut, la Arad, Bogdan a urcat pentru prima oara pe podiumul Cupei Dacia dar si pe podiumul categoriei debutantilor.