SAM 2015 si-a deschis astazi portile

Astăzi s-a deschis cea de-a patra ediție a Salonului Auto Moto ce se desfășoară în Piața Constituției din București între 1-5 Aprilie. La conferinta de presa au participat printre altii Titi Aur multiplu campion national de raliuri, Sorin Ene fondatorul primei scoli de drift din Romania si Norris Măgeanu, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv.

Conferinta SAM

Alături de exponzanții din domeniul auto, comercianții de piese de schimb și accesorii auto și moto, precum și firme de leasing și asigurări, vizitatorii au posibilitatea de a admira o parte dintre automobilele care apartin Tiriac Collection. Federația Română de Automobilsm Sportiv va fi prezentă printr-un stand propriu unde vor fi oferite informații despre cele 11 Campionate Naționale pe care le organizează în România și unde vor putea fi admirate o parte din mașinile de competiție ale diverselor discipline.

 

De asemenea, Federația Română de Automobilism Sportiv oferă consultanță și sprijin în vederea asiguării siguranței și bunei desfășurări a demostrațiilor auto și moto ce vor avea loc în zilele de sâmbătă și duminică. Traficul rutier va fi astfel oprit pe Bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Constituției și pe Bulevardul Libertății. Publicul va putea admira parada a mașinilor de epocă precum și demonstrații de drift și îndemânare.

 

În cadrul conferinței de presă ce a precedeat deschiderea oficială, dl. Norris Măgeanu, Președintele Federației Române de Automobilism Sportiv făcut o serie de precizări despre noua poziție pe care o ocupă, precum și despre rolul FRAS în cadrul SAM 2015:

 

Poziția de președinte al FRAS este una nouă pe care o ocup și sper să însemne un pas mare înainte pentru ceea ce vrea să însemne această federație. Suntem la a doua participare la acest salon, prima dată însă când vom avea și un stand propriu ce va fi amenajat în exterior și care va putea fi vizitat sâmbătă și duminică. Îi felicit pe organizatori și îi asigur că mi-aș dori să devenim parteneri pentru multă vreme de acum înainte. Legat de prezența noastră aici, avem două motive, pe de o parte oferim consultanță pe partea de securitate pentru evenimentele de drift și cele de karting, iar pe de altă parte avem și un stand propriu, deoarece considerăm că este important ca lumea să vină din ce în ce mai mult în contact cu ceea ce înseamnă motorsportul în România. Federația Română de Automobilism Sportiv organizează 11 Campionate Naționale, cu extrem de vaste desfășurări de evenimente în această perioadă, noi urmând a fi prezenți cu mai multe mașini din aceste discipline aici la SAM 2015.

 

În cadrul standului FRAS, din cadrul SAM 2015 va avea loc sâmbătă 4 Arpilie de la ora 14.00 și lansarea oficială a modelului de competiții Sandero Cup 0.9TCe, model ce va debuta anul acesta în Cupa DACIA. Prezentarea va fi făcută de către George Grigorescu, promotorul acestei competiții monomarcă în România, ajunsă la cea de-a noua ediție.