Podium la general și victorie la clasa 3 pentru BCR Leasing Rally Team

Raliul Iașului a fost o etapă bună pentru BCR Leasing Rally Team, care a reușit un loc 3 la general, prin Gergo Szabo, și victoria la clasa 3, prin Edwin Keleti. Mai mult decât atât, prin rezultatele obținute, Szabo și Keleti sunt acum pe locurile 2 și 3 în clasamentul general al Campionatului Național de Raliuri. În clasamentul pe echipe, BCR Leasing Rally Team a ocupat locul al doilea.

Podium clasa 3_Raliul Iasului 2015

Raliul Iașului nu a fost o etapă ușoară, pentru că vremea s-a stricat înainte de start, a plouat, iar în unele zone probele speciale pe macadam au fost destul de alunecoase. Echipa noastră a reușit un rezultat foarte bun în condiţiile date. Ne concentrăm în continuare pe ultima etapă din acest sezon, Raliul Harghitei, la care Gergo şi Edi îşi vor apăra şansele pentru o clasare pe podiumul clasamentului general la final de campionat. Va fi un efort deosebit pentru cei doi piloţi BCR Leasing Rally Team, având în vedere numărul mare de maşini performante şi piloţi competitivi care vor lua startul şi la această etapă, dar am  încredere în experienţa şi în abilităţile lor de pilotaj.– a declarat Alexandru Pițigoi, Director General Colina Motorsport.

Gergo Szabo si Karoly Borbely_Raliul Iasului 2015

Gergo Szabo și Karoly Borbely (Mitsubishi Lancer EVO IX R4) au avut un raliu reușit, în care au ocupat constant locul 3 la general și la clasa 2, poziție pe care au și terminat până la urmă etapa. După acest rezultat, Szabo se află acum pe locul secund în clasamentul general al Campionatului Național și la clasa 2. A fost un raliu foarte bun pentru noi. Fără să forțăm și fără să ne asumăm riscuri inutile, am reușit un loc trei extrem de important în economia clasamentului general la final de an. Pregătirea și mobilizarea pentru acest raliu au fost exemplare, iar mașina a fost foarte bine pregătită! Mulțumim echipei și sponsorilor pentru susținere!“, a spus Gergo Szabo la sosire.

Edwin Keleti_Botond Csomortani_Mitsubishi Evo X_Raliul Iasului 2015

Edwin Keleti și Botond Csomortani (Mitsubishi Lancer EVO X) și-au propus înainte de start să câștige clasa 3 și asta au și făcut. Deși concurența a fost mai puternică decât la etapa precedentă, Keleti a mers fără greșeală și a reușit să se impună la clasa 3 și să termine pe locul 4 la general. Astfel, el continuă să se afle pe podium în clasamentul general al Campionatului Național și speră să încheie sezonul pe această poziție.Raliul Iașului a fost pentru noi o cursă foarte reușită! La bordul unei mașini de clasa 3 am avut timpi de top 3, iar locul 4 în clasamentul general este foarte bun, mai ales prin prisma luptei pentru podiumul general al campionatului! Astfel, la Harghita, ultima etapă a sezonului, bătălia pentru locurile doi și trei din campionat va fi foarte aprigă! Le mulțumesc tehnicienilor Colina Motorsport pentru profesionalismul cu care ne-au pregătit mașina! – a declarat Edwin Keleti la final.

Adrian Teslovan_Vajk Cseh Imre_Dacia Logan Cup_Raliul Iasului 2015

Pentru Adrian Teslovan și Imre Cseh (Dacia Logan), etapa lor favorită a fost una cu ghinion. Ei au fost nevoiți să abandoneze din prima zi a raliului, după ce s-a spart cutia de viteze a mașinii. A doua zi, Teslovan a luat startul în sistem Super Rally, cu o cutie de viteze nouă, și pe ultimele două probe speciale a reușit al doilea timp la Cupa Dacia. Din păcate pentru noi, nici la această etapă norocul nu a fost de partea noastră, pe speciala 3 cutia de viteze a cedat,  fiind obligaţi să abandonăm. Întorşi în parcul service, echipa tehnică a înlocuit cutia de viteze cu una de stradă şi am reluat startul a doua zi sub regula Super Rally. Suntem mulţumiţi de ritmul avut pe probe dar puţin frustraţi de evoluţia noastră din acest an, un an presărat de evenimente nedorite, greşeli, ghinioane dar în acelaşi timp şi de satisfacţii cum ar fi apartenenţa la o echipă de profesionişti adevaraţi, experienţa acumulată din situaţiile avute.”– a menționat Adrian Teslovan.

Thomas Abraham_Rares Silasi_Mitsibishi Evo 3 break_Raliul Iasului 2015

Neşansa s-a abătut și asupra echipajului Thomas Abraham și Rareș Silași (Mitsubishi Lancer EVO 3 Break). Aceștia au avut un ritm foarte bun în prima zi a raliului, pe care au încheiat-o pe primul loc la clasa 11. Din păcate, în a doua zi, ei au făcut o pană de cauciuc pe al treilea viraj al primei probe speciale, au pierdut peste 11 minute și astfel au ieșit din lupta pentru victoria sau podiumul clasei 11.A fost extraordinar la Iaşi, ne-a plăcut foarte mult această etapă. În ciuda problemei de a doua zi, care ne-a stricat socotelile, suntem mulţumiţi de prestaţia noastră. Am mers cât am putut de tare, dar am vrut să facem şi spectacol în acelaşi timp. Cred că am reuşit! Mulţumim fanilor pentru susţinere! Ne vedem la Harghita!a spus Abraham.

 

Următoarea etapă din Campionatul Național de Raliuri este Raliul Harghitei, care va avea loc în perioada 9-10 octombrie și va fi și ultima rundă a sezonului 2015.

 

BCR Leasing Rally Team mulțumește partenerilor – BCR Leasing, Omniasig, Telekom, Borsec, Mobil 1 – prin Star Lubricants, Greco, Pirelli, Tomi, DefișiColina Motorsport – pentru sprijinul acordatși în acest sezon.