Echipajele de la Raliul Moldovei Moinesti au vizitat Muzeul Urmasilor Razesilor Gazari din comuna Magiresti

Cu doar doua zile ramase pana la startul celei de-a patra etape a Campionatului National de Raliuri Dunlop din sezonul competitional 2015, Raliul Moldovei Moinesti  a inceput deja seria activitatilor de aniversare a celei de-a cincea editie.

 

Miercuri, 24 iunie, in cea de-a doua zi dedicata recunoasterilor, concurentii au fost invitati in premiera la Muzeului Urmasilor Razesilor Gazari din Comuna Magiresti, muzeu care urmeaza sa fie deschis oficial pana la sfarsitul acestui an. Cu ocazia acestei vizite locuitorii comunei Magiresti au luat primul contact si s-au familiarizat cu participantii in cea mai importanta competitie a motorsportului romanesc. 

muzeul razesilor gazari magiresti

Prin prezenta echipajelor participante la Raliul Moldovei Moinesti la Muzeului Urmasilor Razesilor Gazari ne dorim sa trezim interesul tinerilor cat si a locuitorilor din comuna noastra in privinta acestui frumos si spectaculos sport. Mai avem un singur pas, dar destul de important, in ceea ce priveste amenajarea muzeului pentru a putea fi inaugurat in perioada 17-18 octombrie. Sigur ca greul sa zicem asa a trecut, costurile cu constructia cladirii muzeului fiind cele mai mari, dar mai avem nevoie de sprijin pentru a trece si ultimul prag, acela de a amenaja si inaugura asa cum se cuvine Muzeul Urmasilor Razesilor Gazari din Magiresti. declara Primarul Comunei Magiresti, dl. Câdă Ion.

 

Pentru editia din acest an, Raliul Moldovei Moinesti a introdus o noua proba speciala, Runcu, in lungime de 5.35 km care beneficiaza de o suprafata de concurs foarte buna si care trece prin comuna Magiresti, oferind in acest fel o imagine completa a Campionatului National de Raliuri Dunlop pentru locuitorii zonei. Proba Runcu este foarte prietenoasa cu spectatorii si ofera o multime locuri din care acestia pot urmari competitia.

 

Cea de-a patra etapa a Campionatului National de Raliuri Dunlop, in sezonul competitional 2015 are 11 probe speciale, impartite de-a lungul a doua zile si masoara 126,02 km din totalul celor 321,97 km ai competitiei. 

 

In premiera pentru Romania, superspeciala va fi transmisa LIVE, in acelasi timp, de catre posturile de televiziune Dolce Sport si TVR3, vineri incepand cu ora 17:30, iar sambata 27 iunie, de la ora 16:10, fanii vor putea urmari in direct ultimii 5 km ai probei Moinesti unde vor fi amplasate nu mai putin de 12 camere de filmat.

muzeul razesilor gazari magiresti 2

Raliul Moldovei Moinesti se va incheia sambata, odata cu sosirea festiva a echipajelor, care va fi organizata in centrul orasului incepand cu ora 17:04, festivitatea de premiere fiind programata mai tarziu, de la ora 19:00, in Parcul Bai din apropiere.

 

Raliul Moldovei Moinesti 2015 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Local Moinesti, Consiliului Local Magiresti, Skoda prin Centrul Auto Skoda Bacau, Audi prin dealerul Cybernet Auto Center Bacau si Pambac.