Cupa DACIA traversează unul dintre cele mai disputate sezoane de la apariția sa în cadrul CNR Dunlop în 2007. A treia etapă a sezonului 2015, Danube Delta Rally a consemnat o serie de premiere, dar și lupte extrem de strânse soldate cu abandonuri tehnice și ieșiri în decor. Urmează o nouă confruntare pe macadam, de data aceasta pe spectaculosul traseu din jurul orașelor Bacău și Moinești în Raliul Moldovei Moinesti.
Danube Delta Rally a treia etapă a CNR Dunlop a aliniat la stratul Cupei DACIA doi piloți debutanți în raliuri cu vârsta de 16 ani: Norbert Maior secondat de Adrian Dincu și Andrei Mitre cu Mihai Capet în rol de copilot. Acestora li se adaugă și Filip Bădina ce l-a avut în dreapta sa pe George Grigorescu, dar care nu a punctat în Cupă la această etapă.
O altă premieră a fost prezența la start cu un automobil Dacia LOGAN a lui Paul Andronic secondat de Cornel Gărdean. Campionul absolut de Viteză în Coastă a bifat astfel mai multe premiere pentru cariera sa sportivă: debutul în raliuri și primul raliu de macadam. Paul Andronic a reușit însă să ajungă la final, performanță recompensată printr-un premiu special acordat de George Grigorescu, organizatorul Cupei DACIA.
În nota obișnuită pentru sezonul 2015, raliul a avut o desfășurare dramatică pentru lupta la vârful clasamentului. Trei dintre principalii protagoniști fiind nevoiți să abandoneze după primele două probe speciale. Adrian Drăgan și Vali Brădățeanu, ocupanții poziției secunde în clasament după primele două etape au o evoluție spectaculoasă pe prima probă specială, pe care o încheie cu al patrulea timp după liderul la zi al clasamentului Peter Kelemen/ Gyula Molnar, Viorel Ivan/ Dumitru Gheorghe – reveniți după absența de la Arad și Adrian Teslovan/ Imre Cseh. Din păcate Adrian Drăgan și Vali Brădățeanu sunt nevoiți să abandoneze la jumătatea celei de-a doua probe speciale ca urmare a unor probleme tehnice.
Seria abandonurilor continuă însă cu ieșirile în decor ale lui Peter Kelemen, Adrian Teslovan precum și a debutantului și juniorului Norbert Maior. Dintre cele patru echipaje abandonate doar Adrian Drăgan/ Vali Brădățeanu, respectiv Norbert Maior/ Adrian Dincu vor relua a doua zi startul conform regulii Super-Rally, care permite revenirea în concurs a echipajelor abandonate, dar fără posibilitatea de a mai obține puncte în clasament.
Evoluția spectaculoasă și meritorie a celor două echipaje, în ziua secundă a raliului, Adrian Drăgan câștigând chiar și una dintre probele speciale, l-a determiat pe organizatorul Cupei să revizuiască regulamentul sportiv și să decidă introducerea sau modificarea regulii Super – Rally astfel încât echipajele abandonate care revin în competiție să primească puncte. Regula va fi definitivată și va fi introdusă în Regulamentul Cupei până la startul celei de-a patra etape Raliul Moldovei Moinesti.
În aceste condiții, fostul câștigător al Cupei a avut de făcut o simplă formalitate asigurându-și prima victorie din 2015. Viorel Ivan un pilot cu vechi state de plată în Cupa DACIA și-a adjudecat însă și Trofeul D-Mack acordat echipajului cu cele mai multe victorii de probă specială. În urma sa avea să se claseze echipajul Bogdan Talasman/ Andrei Mitrașcă, victorios în prima etapă desfășurată la Brașov, cei doi revenind astfel în fruntea conducerii clasamentului Cupei. Pe treapta a treia a podiumului a urcat tânărul dar ambițiosul echipaj Vlad Miculici/ Rareș Fețean. Victoria la Debutanți i-a revenit de această dată lui Gabriel Ene, secondat de experimentatul Ciprian Solomon, clasamentul acestei categorii fiind completat de Andrei Mitre/ Mihai Capet.
De apreciat însă evoluția piloților debutanță și juniori Norbert Maior și Andrei Mitre, la care se adaugă Filip Bădina, piloți care reconfirmă statutul de promotor al tinerelor talente pentru Cupa DACIA.
A patra etapă a sezonului Raliul Moldovei Moinești propune concurenților Cupei DACIA un format compact, alcătuit din 11 probe speciale, împărțite de-a lungul a două zile și care măsoară 126,02 km din totalul de 321,97 km ai competiției. Astfel, vineri 24 iunie, echipajele vor parcurge patru probe, împărțite în două bucle identice, cu câte două parcurgeri ale specialelor Trebeș și Hemeiuș aflate în apropierea Bacăului, urmând ca ziua să se încheie cu superspeciala Speed Park de pe circuitul de karting din oraș. în premieră pentru România, superspeciala va fi transmisă LIVE, în același timp, de către posturile de televiziune Dolce Sport si TVR3, începând cu ora 17:30.