Csongor Szabo si Robert Maior concureaza in weekend la Transilvania Rally


Dupa 5 etape desfasurate incepand cu luna martie in zona Brasov, Sibiu, Arad, Tulcea si Bacau-Moinesti, Campionatul National de Raliuri “Dunlop” se muta la Cluj-Napoca, acolo unde se va desfasura Transilvania Rally. Cu o lunga traditie in Romania, raliul se desfasoara in 22-23 iulie pe drumurile de asfalt de langa Cluj si din Muntii Apuseni, cu o distanta competitiva de aproape 107 kilometri cronometrati, grupati intr-un numar de 10 probe speciale.

COW_7606

Transilvania Rally este o competitie recunoscuta pentru numarul mare de fani pe care ii aduce aproape de echipaje, fie pe probele speciale din munti, fie la superspecialele din oras, fie la startul festiv. In 2016, raliul incepe cu verificarile administrative si cu recunoasterile traseului de concurs, evenimente ce vor avea loc miercuri. Recunoasterile continua si joi, cand va avea loc primul moment asteptat de catre fanii motorsportului din Romania: startul festiv din Piata Unirii. Incepand cu ora 20:00, fanii vor avea ocazia sa vada masinile de concurs de aproape, sa discute cu pilotii si copilotii, sa faca poze si sa ceara autografe de la cei care vor concura in acelasi loc vineri, incepand cu ora 20:30, cand va avea loc una din superspecialele raliului, o proba gandita special pentru fani.

 

Dupa testele oficiale care vor avea loc vineri dimineata, intre 9:00 si 13:30, echipajele se vor pregati de startul propriu-zis al raliului, care va avea loc in parcarea centrului comercial Polus Center Cluj, loc unde va fi amplasat si parcul de service pe durata celor doua zile de concurs. Aici, fanii vor putea observa in actiune echipele tehnice de mecanici pe durata parcurilor de service.

 

Transilvania Rally 2016 se desfasoara incepand cu ora 15:30, vineri, cand echipajele vor avea de parcurs celebrele speciale “Faget”, atat in urcare, cat si in coborare, si proba “Manastireni”, fostul “Dangau”, una din cele mai tehnice speciale de asfalt din Romania. Ziua este incheiata cu proba-spectacol care va avea loc in centrul Clujului – superspeciala debuteaza la ora 20:30 si va fi transmisa live pe TVR Cluj si TVR3. Ziua secunda a raliului va duce echipajele in zona Belis – Rasca, acolo unde se vor desfasura 5 probe speciale rapide pe asfalt, printre care si “Dangau II”, care va conta ca PowerStage – o proba care poate aduce puncte suplimentare in clasamentul general. Transilvania Rally se incheie sambata cu superspeciala care va avea loc la Polus Center Cluj, incepand cu ora 16:09.

 

Desi au avut parte de un start excelent de sezon, din cauza seriei de rezultate nedorite, Csongor Szabo si Robert Maior vor fi nevoiti sa atace la Cluj, deoarece pozitia secunda in cadrul clasamentului clasei 9 si a Swift Sport Cup nu avantajeaza echipajul in lupta sa pentru cele doua titluri. “Am avut un inceput excelent de sezon, dar abandonurile de la Arad si de la Raliul Moldovei ne-au incurcat socotelile. Lupta pentru victorie e dechisa in cadrul clasei 9 si in Swift Sport Cup, asa ca ne vedem obligati sa atacam” a spus Csongor.

 

In 2015, la finalul Transilvania Rally, Csongor Szabo s-a clasat pe pozitia secunda in cadrul clasei 9, in spatele experimentatului pilot clujean, Vlad Cosma. Aceasta clasare face echipajul sa priveasca cursa clujeana cu optimism, victoria fiind obiectivul: “Raliul de la Cluj e unul interesant, cu probe tehnice, de viteza, probe unde conteaza mult relatia pilot-copilot. Suntem optimisti ca vom obtine un rezultat bun si ne vom lupta pana pe ultimii metri pentru victoria la clasa 9 si in Swift Sport Cup” a spus Csongor Szabo in saptamana Transilvania Rally.

 

Deoarece raliul de la Cluj atrage anual un numar mare de fani pe marginea probelor speciale, Csongor si Robert se asteapta la o sustinere placuta din partea spectatorilor, sperand ca acestia sa aiba parte de o experienta cu adrenalina la Transilvania Rally: “Asteptam toti fanii motorsportului la Cluj in perioada 22-23 iulie, dar si pe 21 iulie, incepand cu ora 20:00, in Piata Unirii, unde va avea loc startul festiv!” a incheiat Csongor Szabo. 

 

Echipajul Csongor Szabo / Robert Maior este sustinut in sezonul 2016 de partenerii: Ferroli Romania, Instal-Dac, Instal Carpatica, Transilvania Broker, Gother Service, Szaboek, Brenntag, Zarah Moden, New Fashion si Observatorul de Covasna.

Comentarii

comentarii