Raliul Aradului KIA 2-3 iunie 2017

Etapa a treia a Campionatului Național de Raliuri va avea loc la Arad, în perioada 2-3 iunie 2017. Raliul Aradului reprezintă totodată a doua etapă a Balkan Rally Trophy, campionat din cadrul Trofeului European de Raliuri FIA. Concurenți din România, Bulgaria, Turcia și Serbia sunt așteptați să ia startul pe cele nouă probe speciale. Promotorul acestei competiții este Mihai Leu, multiplu campion național și campion mondial la box (1997) și campion național de raliuri (2003).

Raliul Aradului are o valoare importantă pentru motorsportul autohton, întrucât împletește deschiderea internațională a Trofeului European de Raliuri (FIA – ERT) și competițiile de top din România: Campionatul Național de Raliuri Dunlop, Campionatul Național de Rally 2 și Campionatul Național de Raliuri Istorice.

 

Startul festiv va avea loc joi, 1 iunie, în fața Primăriei Arad, urmând ca vineri și sâmbătă concurenții să ia startul pe probele speciale. Festivitatea de premiere va avea loc sâmbătă, 3 iunie, pe podiumul amplasat în fața Primăriei Arad.

 

Probe speciale

Raliul Aradului constă în:

  • trei secțiuni ce conțin nouă probe speciale, totalizând 120,77 km pentru ERT și CNR;
  • două secțiuni cu șase probe speciale ce însumează 76,39 km pentru Rally 2.

Superspeciala va avea loc în centrul orașului Arad vineri, 2 iunie. În ultimii ani, afluxul de spectatori la unica probă urbană a raliului a fost de circa 10.000 de persoane și se așteaptă o cifră similară de audiență. 

 

Recomandări pentru spectatori

Publicul este așteptat pe probele speciale înainte de începerea probelor. Circulația se va închide conform unui program bine stabilit, așadar accesul pe probe se poate face cel târziu cu o oră și jumătate înainte de start. Mai multe informații vor fi afișate pe website-ul raliului. Reamintim faptul că această competiție reprezintă un factor ridicat de pericol, așadar sfătuim publicul să evite zonele periculoase și să ia măsuri de precauție conform schemei de mai jos: