70 de echipaje la start-ul Tess Rally 46


70 de echipaje si-au manifestat dorinta de a participa la cea a 46 editie a Tess Rally. 12 mai multe ca in editia precedenta. Un plus imbucurator daca tinem seama ca ne aflam la startul sezonului si al anului. Lista oficiala de inscrieri cuprinde trei categorii de participanti, 50 de echipaje s-au inscris pentru CNR (campionatul national de raliuri), 13 vor participa in CNR 2 (asa numitul rally 2 deschis pentru echipaje tinere) si  7 echipaje vor lua startul in CNRI (noul campionat dedicat automobilelor istorice aflat la prima editie)

inscrieri_CNR

inscrieri_CNR2

inscrieri_CNRI

foto: RallyPhoto Romania

Doar patru echipaje inscrise in clasa 2 / CNR
Desi scurta lista participantilor in clasa regina de raliuri, cuprinde nume ca Simone Tempestini (Citroen DS3 R5)nimeni altul decat campionul mondial al juniorilor  in exercitiu si dublul campion national absolut, Dan Girtofan (Skoda Fabia R5), dublu campion national , vice campionul editiei 2016, Bogdan Marisca (Ford Fiesta R5) de asemenea avand in palmares un titlu de vicecampion national absolut de raliuri si pe ambitiosul pilot Sorin Badea (Hyundai I20 R5). Dat fiind cele de mai sus putem concluziona ca pilotii mai sus enumerati au prima sansa pentru a castiga Tess Rally 46.

 

Clasa 3 revine spectaculos in 2017
 Pentru editia din acest an nume grele ale automobilismului românesc si-au anuntat participarea la aceasta clasa. Astfel vom avea ocazia să-i vedem la lucru pe doi dintre cei mai spectaculoși piloți din campionatul românesc, brașoveanul Manuel Mihalache și dublul câștigător al Tess Rally, Valentin Porcișteanu. Cei doi piloti care pot produce oricand surprize placute fanilor, vor fi secondati indeaproape de tineri dornici de afirmare. Raul Badiu vine la Brasov la bordul unui automobil 4×4 incercand sa tina pasul si de ce nu sa-i depaseasca pe mai titratii lui colegi. Iar Florinel Tincescu beneficiind de experienta acumulata in anii precedenti va incerca si el sa atace performanta pe drumurile brasovene.

 

Clasa 9 detine suprematia
 
Clasa mezina a automobilelor cu doua roti motrice este cea mai bogata in participanti (22 de echipaje). In acesta clasa vor lua startul si automobilele apartinand celor doua cupe monomarca. Am numit Dacia si Suzuki. Medaliatul cu bronz al sezonului 2016 în cupa Dacia, Bogdan Talasman, pare principalul favorit în acest an competițional. De remarcat debutul lui  Andrei Gîrtofan, fiul campionului Dan Girtofan in cupa Suzuki.

 

La clasa 5 putini dar buni
„Grupa mare” a categoriei doua roti motrice are pe lista doar trei echipaje. Favorit este bineinteles Adrian Răspopa(Citroen DS3R3) de mai multe ori castigator al clasei. In timp ce Adrian Teslovan (DS3 R3TMax) dupa un an de „rodaj” se prezinta la start cu un material de concurs serios imbunatatit si este pregătit să producă surpriza. Al treilea pe lista pregatit de orice surpriza este Gabriel Ene (Renault Clio). Tenacele pilot de coasta, desi declara ca incepe un sezon de acomodare este de luat in seama.

 

Clasa 11 pregatita pentru spectacol
Thomas Abaraham, Jean Tatu și Romulus Preda își vor disputa întâietatea în cadrul clasei 11. In frunte cu pilotul clujean Thomas Abraham, pilotii acestei clase ofera mereu evolutii spectaculoase.

 

Pe lista de înscrieri se află și patru echipaje din Bulgaria. Simeonov, Koev, Stanchovski și Garkova vor concura la bordul unor mașini Hyundai i20 Coupe de clasa 12. Vecinii de la sud de Dunăre vor evolua în afara clasamentelor CNRD și vor puncta doar în ierarhia cupei Hyundai din Bulgaria. 

 

„Istoricii” si masinile lor minunate
Noul campionat pentru automobile istorice are la start șapte bijuterii. Pilotul brașovean Gunther Graef la bordul unui BMW 1602 este marele favorit, iar spectatorii ce vor fi prezenți pe probele speciale ale Tess Rally 46 vor putea admira și o parte a echipei conduse de Georgios Ladopoulos  care evoluează în mod constant la etape internaționale dedicate mașinilor istorice. Dar si pe Catalin Cedric un pilot mai cunoscut pentru evolutiile sale la etapele de coasta.

 

Rally 2 extrem de populat
13 piloți s-au înscris la prima etapă de CNR2 Printre aceștia se numără Cosmin Balan, un pilot produs Auto Blic. El a fost descoperit la ediția 2016 a mini-campionatului Promo Rally. Dupa castigarea unei clase a fost școlit de legenda vie a automobilismului românesc, Ștefan Vasile și acum este pregătit de prima cursă la profesioniști.

 

Asadar se anunță un raliu pe cinste, așa că ar fi păcat să ratați întîlnirea cu mașinile de curse, cu zgomotul motoarelor turate la maxim, cu mirosul de carburant și cu scârțâitul cauciucurilor. Intalnire organizata pentru vineri 31 martie in plin centru Brasovului(zona H. Capitol).  Unde se va alerga si super speciala Brasov Rally Show. Tess Rally 46 se va încheia cu un Power Stage pe drumul Poienii, o probă specială pe care nu aveti  voie să o ratati! Etapa se va incheia in Livada Poștei cu premierea castigatorilor Power Stage si al raliului. In asteptarea sosirii favoritilor inca de la orele amiezii veti avea posibilitatea sa parcurgeti cateva cursuri demonstrative de pilotaj sportiv si de conducere defensiva, predate de echipa de „profesori” ai Academiei Titi Aur.   

 

Tess Rally 46 se va incheia seara la ora 20:00 la Coresi Shopping Resort. , gazda raliului, cu festivitatea de premiere a castigatorilor.

Asadar spectacolul incepe. Participantii, organizatorii si partenerii lor va asteapta pe probele speciale.

Comentarii

comentarii