O experienta importanta pentru Adrian RASPOPA la Raliul Iasului 2019

Adrian RASPOPA si Cosmin DIACU au avut parte de un raliu plin de peripetii, reusind in final sa termine cu bine cea de-a sasea etapa a Campionatului National de Raliuri si sa obtina locul al treilea in Power Stage. 

Raliul Iasului a inceput pentru echipajul RASPOPA/DIACU in ziua de miercuri cu ocazia testelor efectuate care, din pacate, nu au putut simula conditiile de cursa datorita precipitatiilor cazute.

 

Shakedown-ul de joi a fost parcurs cu ritm sustinut si timpi foarte buni care ii dadeau incredere pilotului bacauan pentru cele doua zile de concurs care urmau.

 

Prima zi a debutat excelent pentru Adrian RASPOPA reusind dupa prima trecere pe cele doua probe ale zilei, sa se situeze in pozitia secunda a clasamentului general dupa campionul en-titre, Simone TEMPESTINI. Din pacate pe cea de-a doua trecere pe proba „Madarjac”, cu doar cativa kilometri inainte de finis, Adi a trebuit sa abandoneze dupa ce a ramas suspendat pe un mal de pamant intr-o zona fara spectatori care ar fi putut ajuta la revenirea in cursa.

Cu avarii minore la masina, doar bara fata avand de suferit, echipajul a revenit in competitie datorita regulii „Superally” si a profitat de aceasta ocazie pentru a transforma ziua secunda intr-o zi de teste cu un ritm sustinut, reusind in final sa obtina si excelentul loc 3 in ultima proba a zilei „Dobrovat” care a avut si rol de Power Stage.

 

Trebuie sa incep prin a-i multumi prietenului si colegului Cosmin DIACU pentru efortul extraordinar de a fi alaturi de mine la aceasta cursa. El a concurat cu tendonul rupt de la piciorul stang, care trebuia operat in urma cu aproximativ doua saptamani. Dupa discutiile cu doctorii care i-au dat unda verde, Cozo a fost alaturi de mine si cred ca asta spune multe despre nebunia care ne defineste ca si echipaj. A fost un raliu nebun cu multe abandonuri, inclusiv al nostru, dar in final am reusit sa ajungem la sfarsit si sa luam si ceva puncte in Power Stage cu locul trei obtinut. Masina a derapat foarte mult in prima zi si pe a doua trecere pe Cioca Boca, pe un viraj lent spatele masinii a plecat violent pe fondul abordarii unei trase mai agresive din partea mea. Ma bucura ritmul avut si timpii din ziua secunda, de locurile 2-3, ne demonstreaza ca ne putem bate la varful clasamentului. Participarea la frumosul raliu al Iasului nu ar fi fost posibila fara sprijinul atat de important al partenerilor carora sper ca le-am deschis apetitul si sper ca alaturi de ei sa facem un sezon complet in 2020.” declara Adrian RASPOPA la finalul Raliului Iasului.   

 

Adrian RASPOPA este sustinut de catre Skoda Romania, Mega Auto – noul dealer Skoda din Iasi, Lubexpert Romania, importator si distribuitor autorizat al lubrifiantilor Mobil, Royal Town Copou – dezvoltator imobiliar si  ProX – Produse de cosmetica si intretinere auto.