Conferinta de presa si Startul festiv au dat unda verde in Raliul Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile

Joi, 20 iunie 2019, a avut loc în fata Consiliului Județean Bacău startul festiv al celor 57 de echipaje înscrise în cea de-a treia etapa a Campionatului Național de Raliuri Dunlop. Competiția conteaza, totodata, și în Campionatul Național Rally 2 Dunlop, Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice și are statut de competiție internațională FIA.

                                  

Tot astazi s-a desfașurat în cadrul Centrului de Afaceri și Expoziții Bacău conferinta de presa la care au fost prezenti Adrian Răspopa, în calitate de organizator al Raliului Moldovei Bacău, Titi Aur, Valentin Porcișteanu, Dan Gîrtofan, piloti în cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop și Danny Ungur, vicepresedinte FRAS.

Avem un numar mare de concurenti inscrisi si speram ca lupta dintre cele 8 masini de categorie R5 sa fie cat mai frumoasa. Eu am tot vorbit drespre raliu in ultimele zile si voi lasa colegii mei, cat și pe reprezentantul Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sa va spuna parerea lor despre probele speciale și despre raliu per ansamblu.” declara Adrian Răspopa, presedintele ACS Rally Spirit, organizatorul Raliului Moldovei Bacau.

 

Am 36 de ani. De cand, exact, in acest loc faceam stagiu militar in acest loc, mai exact in unitatile militare de vis-a-vis de unde ne aflam. Vin cu mare placere la orice raliu de macadam dar, fara sa glumesc si chiar daca sunt din Moldova si prieten de mult timp cu Adi, este genul de raliu care imi place foarte mult. Imi plac mult mai mult probele de la Moinesti decat cele de la Bacau. Ma dau cu placere aici si ma bucur ca se face in aceasta zona un raliu inteligent, ca si impartire, pentru ca spectatorii din trei zone pot avea parte de spectacol. Se vede ca s-a muncit anul asta si probele arata foarte bine in ciuda ploilor cazute in ultima perioada.declara Titi Aur, detinatorul a opt titluri de campion national.

 

Ma bucur sa fim din nou la startul acestui raliu. Il felicit pe Adi ca reuseste de la an la an sa creeze acest eveniment. Eu as considera acest raliu ca pe o etapa mai mica de campionat mondial prin prisma faptului ca se desfasoara in mai multe orase si probele sunt diversificate. Probele speciale sunt un pic cam scurte pentru gustul meu si trebuie sa fii foarte atent sa nu gresesti deloc pentru ca nu mai ai timp sa recuperezi. Cred ca fata de anul trecut probele s-au degradat putin si traseul este un pic mai dur. Sper sa atragem mult public in toata zona Bacaului pentru ca este un eveniment care deja are traditie in acest judet.declara Dan Gîrtofan, dublu campion național de raliuri.

 

Pentru mine Bacaul va ramane mereu in amintire pentru ca aici la prima editie in 2011 am castigat titlul de campion. Imi place mult raliul si probele de la Moinesti cred ca se potrivesc un pic mai bine pentru stilul meu de pilotaj. Daca ne raportam la ce a zis Giri faptul ca probele sunt mai scurte, putem considera acest lucru un avantaj daca e sa facem vreo pana pentru ca nu vom pierde mult timp, dar sper sa nu avem astfel de evenimente. Superspeciala de la Onesti imi place foarte mult si sper sa obtin un timp bun asa cum am facut-o si anul trecut. Trebuie sa amintim si de transmisiunile live unde cei care nu au putut veni ne pot urmari din fata televizoarelor. Ne dorim victoria, dar mai ales ne dorim sa ne simtim bine la bordul masinii pentru ca in acest an am facut trecerea la un Citroen C3 R5 si inca lucram la partea de acomodare cu masina.declara Valentin Porcișteanu, campion național în anul 2011.

 

Iata-ne la cea de-a noua editie a acestui raliu. Din punct de vedere al Federatiei Romane de Automobilism Sportiv suntem linistiti ca avem la carma acestui raliu un sportiv care intelege importanta sigurantei si evitarea anumitor probleme. Speram ca vremea sa tina cu noi pentru ca ar fi foarte bine si pentru spectatori sa vada evolutia concurentilor pe un traseu uscat. Este singurul raliu care acopera trei orase, Bacau, Moinesti si Onesti si acesta este un lucru foarte bun pentru expunere. Am inasprit putin numarul arbitrilor de pe traseu, vor fi din 2 in 2 km pentru a spori mai mult conditiile de siguranta pentru concurenti. Ne dorim o competitie reusita din toate punctele de vedere si urez succes tuturor concurentilor.” declara Daniel Ungur, vicepresedinte FRAS.

 

Editia cu numarul noua a Raliului Moldovei Bacău 2019 powered by Dedeman Automobile este compusă din 13 probe, impartite de-a lungul a două zile si masoară 106,23 km de speciale din totalul celor 392,57 km ai raliului. 

 

Pentru editia din 2019 a Raliului Moldovei Bacău powered by Dedeman Automobile organizatorii au pregatit Bacău propune un maraton de 10 ore de transmisie live de pe probele speciale. În prima zi, TVR Iași va transmite proba Vermești (ora 15.34), iar Superspeciala de la Onești urmează să fie difuzată simultan de Telekom Sport și TVR incepand cu ora 18.07. În ziua a doua transmisiunile TV vor viza proba Racova, care urmează să fie transmisă la ultimele două treceri (ora 13.03), cea din urmă fiind având și rol de Power Stage. (ora 16.17)

 

Raliul Moldovei Bacău 2019 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, cu sprijinul partenerului principal Consiliul Județean Bacău, în asociere cu Primăria Onești, Primăria Moinești, Primăria Bacău și Primăria Zemeș. Sponsor principal: Dedeman Automobile.