Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan ajung la finalul unui Raliu al Iașului dificil

Cu două podiumuri consecutive la Raliul Perla Harghitei Tess și Raliul Sibiului, Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan și-au continuat campania din Campionatul Național de Raliuri Betano cu Raliul Iașului. Programat weekend-ul trecut pe probele speciale de macadam din Moldova, concursul a fost presărat cu momente la limită, abandonuri tehnice, ieșiri în decor, dar și dueluri interesante cu secundele.

Cu șase probe pe durata a două zile de concurs, Raliul Iașului a propus speciale lungi și tehnice celor aproape 60 de echipaje înscrise. Săritorile, macadamul alunecos, zonele tehnice și rapide, toate au reprezentat provocări pentru echipajul Danny Ungur Racing care a concurat în cadrul clasei 11, categorie dedicată mașinilor cu tracțiune integrală.

 

Bogdan și Sergiu au început Raliul Iașului cu un parcurs constant, dorind să progreseze de la o probă la alta. Fiind în postura de lideri ai clasamentului în clasa 11, echipajul a pornit cu o strategie clară: să acumuleze cât mai multe puncte pentru a se menține printre favoriți în lupta pentru titlul categoriei.

 

„Pentru noi, Raliul Iașului a fost extaz și agonie. Încă de la shakedown, am descoperit mici probleme la mașină, dar care în mare parte nu ne afectau foarte mult. Am decis să continuăm așa raliul, pentru că oricum nu puteam să le rezolvăm. Prima probă de vineri, „Dobrovăț”, a fost una de tatonare, în care am încercat să ne intrăm în ritm și să vedem cum reacționează mașina în regim de cursă. A urmat a doua trecere pe aceeași probă, unde am decis să creștem ritmul. În pofida faptului că imediat după start am rămas fără comunicație și nu îl mai auzeam deloc pe Sergiu, am reușit să scădem timpul pe probă cu aproape un minut.” a descris Bogdan începutul raliului pentru echipajul #67.

 

Sâmbătă, ziua a început cu ghinion pentru Moldovan și Rogozan: o problemă tehnică a turbinei Mitsubishi-ului Lancer EVO VII a însemnat minute pierdute și pierderea oricărei speranțe la un rezultat bun în Raliul Iașului.

 

Ziua de sâmbătă a fost, însă, una de supraviețuire: pe a doua probă am rămas fără turbină, cu motorul limitat la 3000 rpm, cu vibrații și sunete puternice din transmisie. Următoarele trei probe efectiv ne-am târât pentru a ajunge la sosirea raliului, cu foarte mari emoții în fiecare moment, crezând că mașina se va opri.” a continuat Moldovan.

 

În ciuda faptului că nu au reușit să rezolve problema tehnică în timpul service-ului, Bogdan și Sergiu au decis să continue Raliul Iașului, ritmul celor doi fiind sub așteptări pe finalul competiției. Determinarea lor a dat roade, iar după cele șase probe speciale echipajul a ocupat locul al șaptelea în cadrul clasei 11. Cu ajutorul punctelor acumulate în Moldova, Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan se mențin în fruntea ierarhiei provizorii în cadrul categoriei, cu un avans de 7 puncte.

 

„Ne-am bucurat de acest loc șapte ca de un podium, pentru că în orice moment puteam să abandonăm. Așteptăm cu drag raliul de casă, de la Cluj, care se va desfășura peste 2 săptămâni. Sperăm să reparăm mașina în timp util, având în vedere intervalul foarte scurt dintre cele două curse.” a încheiat pilotul Danny Ungur Racing.

 

Campionatul Național de Raliuri Betano continuă în 25-26 septembrie cu Transilvania Rally, cursa de casă a echipajului. Desfășurată pe probele de asfalt din jurul orașului Cluj-Napoca, pe o distanță de peste 130 de kilometri cronometrați, competiția este una dintre cele mai așteptate ale sezonului, fiind cunoscută pentru traseul de concurs spectaculos, tehnic, rapid și cu multe provocări.

 

În 2020, Bogdan Moldovan și Sergiu Rogozan sunt susținuți de către partenerii Ferro România și Gebo Tools.