Raliul Moldovei Bacau va sarbatori cea de-a X-a editie in cadrul CNR Betano

Editia aniversara a Raliului Moldovei Bacau va sarbatori in acest an 10 ani de existenta, etapa din acest an transformandu-se initial in Cupa Romaniei la raliuri fara, insa, a putea oferi punctaj participantilor, dar in final a revenit in cadrul Campionatului National de Raliuri Betano.

In acest fel Raliul Moldovei Bacau va deveni etapa care va incheia sezonul 2020. 

 

Am reusit in acest an organizarea a doua evenimente complet noi, respectiv etapa de viteza in coasta 2 Trofeul Valea Uzului si etapa de ciclism Turul Colinelor, urmand sa ne concentram atentia pe editia aniversara din acest an a Raliului Moldovei Bacau, evenimentul principal al ACS Rally Spirit. Tot acest efort se datoreaza in primul rand echipei din spatele meu, care este alaturi de mine de foarte multi ani, precum si partenerilor nostri. Toate aceste evenimente nu ar fi fost posibile fara sprijinul important al Consiliului Judetean Bacau si cu aceasta ocazie vreau sa le multumesc tuturor consilierilor care au fost sustinut aceste evenimente din judet. In acest sens toata comunicarea se va desfasura in jurul proiectului pe care il promovam inca de la inceputul acestui an si anume construirea autostrazii A13 Bacau – Brasov. Totodata, in acest an vom planta in jur de 3ha de padure in cadrul proiectului Padurea Raliului pe care il avem alaturi de Fundatia Padurea de Maine, un lucru important pentru comunitatea din care si eu fac parte. Vom avea si in acest an participanti din afara tarii, Stefano MARRINI, pilotul italian prezent la ultimele trei editii, va fi prezent si in acest an, un pilot din Bulgaria si suntem in discutii cu cateva echipe din Ungaria. Programul de transmisiuni va fi acoperit de deja traditionala transmisiune live a FRAS, precum si transmisia de pe postul TV Sport Extra.” declara Adrian RASPOPA, presedintele ACS Rally Spirit.

 

Raliul Moldovei Bacau va pastra probele speciale din anii trecuti, care vor insuma aproximativ 110 kilometri. Acestia vor fi imparititi intre cele doua orase Bacau si Moinesti, cu o proba speciala noua la Darmanesti in lungime de 13km si o suprafata de macadam foarte buna, precum si de cele doua superspeciale care vor avea loc pe circuitul de karting din Bacau, care revine cu aceasta ocazie in programul raliului. Sesiunile de shakedown vor avea loc in ziua de vineri, urmand ca prima zi a raliului sa aiba loc la Moinesti, urmand ca duminica sa ne intoarcem la Bacau unde concurentii vor parcurge cele doua bucle a cate trei probe, Hemeius, Trebes (varianta lunga) si superspeciala de pe circuitul de karting Speed Park.

 

Raliul Moldovei Bacau se va desfasura in perioada 24 – 25 octombrie 2020, sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv.

 

Parteneri: Consiliul Judetean Bacau, Proiectul de infrastructura autostrada A13, Fundatia Padurea de Maine.

Parteneri media: MotorsportNews.ro, Autorally.ro, RallyMax.ro, Autostiri.ro, iasitvlife.ro, megabacau.blogspot.com, sportextra.ro.