Un rezultat excelent pentru Adrian RĂSPOPA în ediția aniversară a Raliului Brașovului

Ajuns la cea de-a 50-a sa ediție, Raliul Brașovului a oferit celor 82 de echipaje înscrise o serie de probe noi, dar și probe consacrate, inclusiv o probă de noapte.

După o absență de 4 ani din cadrul etapelor desfașurate pe asfalt, echipajul alcătuit din Adrian RĂSPOPA și Cosmin DIACU, a reușit un rezultat excelent, obținând locul al patrulea la finalul etapei secunde din Campionatul Național de Raliuri Betano 2021. Adrian RĂSPOPA a revenit la comenzile automobilului Skoda Fabia R5 Evo 2 pus la dispoziție de Botka Rally Team.

 

A fost un raliu destul de dificil pentru noi, deoarece absența de 4 ani de pe suprafața de asfalt și-a spus cuvântul. Ne-a luat ceva timp să ne acomodăm cu mașina, pentru că nu am avut parte de o sesiune de teste premergatoare raliului și cred că am fi putut fi evolua mult mai bine încă din startul raliului. Am reușit să fim destul de rapizi încă din prima zi, cu timpi la vârful clasamentului, iar în ziua secundă am avut pe toate cele 3 probe cel de-al treilea timp, fapt care ne-a adus inclusiv locul al treilea în Power Stage. Alegerea pneurilor s-a dovedit și în acest an foarte dificilă. Pe proba de noapte am ales greșit pneurile, pentru că am alunecat destul de mult, trebuia să optez pentru un pneu cu o compoziție mai moale. Pe consacrata probă Babarunca, însă, alegerea pneurilor de ploaie s-a dovedit a fi una corectă și am reușit să obținem un timp bun. Sper să reușim să găsim buget pentru cât mai multe etape, pentru că am demonstrat că încă suntem rapizi pe probe și putem obține un loc în top 3. Mă bucur că am avut o etapă fără incidente și un weekend fantastic per ansamblu.

În plan organizatoric ne vom concentra în continuare pe cele trei etape de ciclism pe care le vom organiza cu sprijinul Federației Române de Ciclism în județul Bacău, Raliul Moldovei Bacău rămâne în continuare principalul nostru eveniment, iar în acest an, în premieră, acest eveniment va fi comun cu o etapă din cadrul competițiilor de Rally – Raid. Nu în ultimul rând, vom organiza și a doua editie a etapei de viteză în coastă Valea Uzului, unde vom oferi un eveniment organizat la nivel ridicat, la fel ca și anul trecut cu sprijinul Primariei Dărmănești” declara Adrian RĂSPOPA, președintele ACS Rally Spirit.  

 

Prezența lui Adrian RĂSPOPA la Tess Rally Brașov a fost posibilă datorită partenerilor DEDEMAN – partener al echipajului cât și sponsor al compețiilor ciclistice organizate în Bacau, FIALD – constructor și dezvoltator imobiliar, Evergent Investments și GIRONAP.

 

Adrian RĂSPOPA va continua sa fie ambasador în motorsport al proiectului de infrastructură rutieră Autostrada Brașov – Bacău A13. #sustinA13