Interviu cu Andrei Dumitrescu dupa Muscel Racing Contest

Mezinul frumoasei familii Dumitrescu a avut amabilitatea sa ne raspunda la cateva intrebari dupa etapele I si II de la Campulung Muscel desfasurate pe 21 si 23 mai.

Motorsportnews.ro: Un loc 3 pentru Silviu la general duminica si revenirea in cursele de coasta pentru tine. Cum ai caracteriza acest weekend pentru familia Dumitrescu?

Andrei Dumitrescu: Un weekend nu tocmai reusit pentru familia noastra. Am reusit sa “terminam” masinile abia joi la ora 16.00.  Nu am avut timp de nici un fel de teste. Acest lucru s-a vazut si in performante.

Motorsportnews.ro: Cum e pentru tine sa revii in curse dupa aproximativ 2 ani, mai ales ca ai si o masina noua anul acesta si foarte performata?

Andrei Dumitrescu: Ma bucur foarte mult ca am reusit sa iau startul din nou in competitii. La primele urcari am avut foarte mari emotii, nu am stiut la ce sa ma astept de la masina.  Momentan masina nu este foarte competitiva. Mai avem de lucrat la ea.

Motorsportnews.ro: Ce parere ti-ai facut despre Tatuus, te-ai obisnuit cu ea, cat timp crezi ca-ti trebuie sa o stapanesti la adevaratul potential ?

Andrei Dumitrescu: Tatuus-ul mi-a facut o impresie foarte buna. Are o tinuta de drum foarte buna, mai ales dupa modificarile pe care le-am facut dupa Raliul Argesului (alte bascule pe fata). Sper sa ma obisnuiec cu ea pana la jumatatea sezonului.


Motorsportnews.ro: Ce s-a intamplat vineri ati avut probleme cu ambele masini? In ce a constat problema (daca ati identificat-o) si cum s-a rezolvat sau cum se va rezolva?

Andrei Dumitrescu: Problemele au persistat in ambele zile de concurs. Dallara are o problema de gestiune electronica. Motorul “ezita” la demaraj puternic. La Tatuus sper ca am rezolvat problema. La Campulung masina nu avea deloc putere. Ea refuza sa faca mai mult de 7000 de rotatii fata de 9500 pe care le facea normal. Problema a fost pompa de combustibil care nu facea fata acestui motor, ea fiind pompa originala a masinii (Formula Renault).

Motorsportnews.ro: In weekendul de la Campulung au fost alaturi de voi si tatal dl. Radu Dumitrescu si bunicul vostru dl. Marin Dumitrescu un mare campion al tarii noastre in anii ’40 – ’50 in cursele de automobile. Ce insemna acest lucru pentru voi si cum va motiveaza prezenta lor?

Andrei Dumitrescu: Pentru noi intotdeauna acest sport a fost de familie. Nici nu imi pot imagina sa ma prezint la o cursa fara fratele meu Silviu, tatal Radu sau fara bunicul Marin. Fiecare are un rol specific. Silviu este “adversarul” meu, tata inginerul de concurs si bunicul sfetnic in multe domenii (pregatirea masinii, pilotaj si este reprezentantul clubului in fata federatiei)

Motorsportnews.ro: Ati inceput pregatirile pentru Teliu, veti participa?

Andrei Dumitrescu:Vom participa cu siguranta la Teliu. Am inceput pregatirile inca de luni.

Dorim sa multumim sponsorului nostru Badsi – Nissan pentru sustinere si ii multumim lui Aurelian Andronache care ne-a oferit spatiu si scule in service-ul sau din Campulung in ziua de sambata.