Etapa a XV-a a CNVCD Dunlop 2010 este gata de start

 

Vineri dimineata, de la ora 8:30, incepe agitatia pe Mateias. Matinali, ca de fiecare data, pilotii angrenati in Campionatul National de Viteza in Coasta 2010, vor incepe recunoasterile pentru prima competitie contand pentru editia a treia a Muscel Racing Contest.

 

Asa cum a devenit deja un obicei, la Campulung Muscel se omagiaza in prima etapa a weekend-ului, personalitati sau oameni simpli care si-au unit destinele cu cel al marelui circ al automobilismului sportiv. Astfel, etapele de viteza in coasta au inceput in 2010 cu un memorial Horia Andronic si se incheie cu aceasta etapa a XV-a, “in memoriam Cornel Axinte”. Si daca Horia Andronic a marcat o viata alaturi de automobilismul sportiv, a adunat de-a lungul vietii prieteni apropiati de fenomen si este cunoscut si recunoscut de toti iubitorii motorsportului, Cornel a plecat dintre noi inainte sa isi demonstreze abilitatile de pilot, la doar 22 ani, la un an de la debutul in cursele de viteza in coasta. Nascut la 12 septembrie 1987, Cornel Mihai Axinte ne-a parasit pe 17 octombrie 2009, exact acum un an, dupa ce a participat cu Volkswagenul sau (numar de concurs 457) la 5 etape de viteza in coasta.

 

Pe lista de inscrieri figureaza 50 dintre cele 70 de nume care si-au anuntat participarea pentru acest weekend. Lipsesc motivat, intre alti, Dan Girtofan, care a “spart” motorul masinii Mitsubishi cu care intentiona sa ia startul, Silviu Dumitrescu, cel care a decis sa devina spectator dupa ce a gasit un cumparator pentru monopostul Dallara, dar si Vali Porcisteanu, cel care este implicat sambata, la Sibiu, in organizarea etapei a 6-a a intrecerii nationale de slalom paralel, dar si-a reconfirmat prezenta pentru cursa de duminica. Una in care, probabil, ii vom vedea la lucru si pe alti piloti din lista preliminara de inscrieri care nu se regasesc la startul etapei cu numarul XV.

 

Revenind la intrecerile de vineri, deschizatori de traseu sunt Eugen Ionescu Cristea, care piloteaza un superb Ford RS 500, Gunther Graef, campionul Grupei A, pe un Porsche 911, si Serban Enache pe Alfa Romeo Giulia GTV.

 

Muscel Racing Contest, editia a III-a, nu s-ar fi putut desfasura fara sprijinul Primariei Municipiului Campulung si al partenerilor Dunlop, Seat prin Euro Tehno Grup, Racing Nick, SKN, Pelind Family, Ramycom, Kaffa, Pasteur Caroseria, Negru Voda Lions Club.

 

inscrieri

startantrenamente