Lucien Hora castiga etapa a XI a din CNVCD

 

Asa cum ne-am obisnuit in acest sezon, in absenta ploii Lucien Hora nu are adversar. Pe traseul selectiv aflat la poalele Gutaiului, motoarele de curse nu au mai rasunat din 2006 insa pentru editia din acest an a fost ales un traseu de doar 3,8 km lungime din cauza starii precare a unei portiuni de pe DN18. Si in antrenamente si in concurs pilotul resitean a fost cel mai rapid, stabilind cel mai bun timp al zilei, respectiv 2:02.078 s. Pe locul doi al clasamentului Open s-a clasat din nou Paul Andronic, care a efectuat doar cea de-a dou mansa de concurs, Mitsubishi-ul Lancer Evo9 avand mici probleme tehnice dupa cele doua manse de antrenamente cronometrate.

 

 

Problemele au inceput insa mult mai devreme pentru Andronic, chiar din prima cronometrata a zilei, cand motorul incepuse sa se supraincalzeasca. El a povestit:Totul s-a miscat extrem de rapid dimineata si am fost prinsi pe picior gresit. Am plecat pe pneuri reci, iar apoi lichidul de racire s-a supraincalzit, improscand capota si parbrizul. Am inlocuit busonul in prima faza, insa problema s-a dovedit a fi spargerea radiatorului, care ne-a pus intr-o situatie dificila”. Mecanicii echipei au lucrat apoi contra cronometru pentru a improviza montarea unui radiator de serie imprumutat de la Sorin Iliescu si a-i permite lui Paul sa-si apere sansele in ultima urcare.Nu credeam sa ajungem vreodata la asemenea improvizatii” a spus acesta. “Ma bucur ca totusi am reusit sa ajungem sus si sa obtinem puncte pretioase. In ultimul viraj de dreapta am avut insa o alta problema, spargerea carcasei ambreiajului, care ne obliga la forfeit pentru cursa de duminica. Imi pare rau ca am strabatut 700 de km pentru a face o singura etapa, iar traseul a fost foarte dur, lucru care contribuie la probleme de suspensie si transmisie.”

 


 

Ultima pozitie pe podiumul clasamentului general Open a fost ocupata de Catalin Cismaru care evolueaza pe un Mitsubishi Lancer Evo9 de Grupa N. Pilotul bucurestean se afla astfel si la a treia victorie consecutiva la Grupa N, unde a reusit sa-si invinga adversarul direct, pe Christian Nistoran, abia dupa ultima mansa de concurs.A fost cea mai dificila cursa de pana acuma fost de parere Cismaru.Nu am muncit de mult asa de mult, iar Nistoran m-a suprins, mergand foarte tare de la inceputul weekend-ului. Sunt foarte multumit pentru victorie, mi-a placut acest traseu, imi aminteste de probele de raliu, cu denivelari si saritori, un avantaj de care am incercat sa profit. Il felicit pe Nisto, cred ca reusim sa crestem tot timpul nivelul intrecerii cu aceste lupte.

De partea cealalta, Nistoran a recunoscut ca nu putea face mai mult si spera sa isi ia revansa duminica: Inceputul de campionat a fost al meu, acum Robot [Catalin Cismaru] este mai rapid. Il felicit, merge foarte tare, dar sper sa-l bat maine. Facand calculele, as spune ca am nevoie de o victorie, dupa care imi permit doar locuri doi [pentru a obtine titlul], insa nu se stie niciodata. Vom vedea ce reusim maine [duminica].


Locul trei al Grupei N a fost obtinut la fel, dupa ultima mansa de concurs, Sebastian Stanciu (Mitsubishi Lancer Evo 7)  reusind sa-l invinga pe Sorinel Iliescu (Mitsubishi Lancer Evo 9).

 

 

La grupa A, liderul Ciprian Ciobotaru nu a facut deplasarea la Baia Mare iar in cursa de astazi s-a impus Lucian Boroianu in fata lui Codrut Cioroiu. Pe locul trei s-a clasat pilotul bucurestean Giui Stefan Jr. Dutescu Mihnea pe un Renault Megane a fost cel mai rapid in clasamentul automobilelor cu doua roti motrice, podiumul fiind completat de Trifu Mihai ( VW Golf) si Andrei Mitrasca ( Seat Ibiza TDI).

 

 

Pentru etapa a XII a de maine s-au inscris tot 40 de concurenti insa Paul Andronic nu va lua startul, dupa ce carcasa ambreiajului a cedat pe ultima urcare de concurs. Cele doua etape din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta – Dunlop 2011 se desfasoara sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv sub denumirea „Trofeul Baia Mare – Ambient” si sunt sustinute de Primaria Municipiului Baia Mare, in calitate de partener oficial si de Ambient, in calitate de partener principal.

 

Rezultate etapa a XI a

 

Antrenamente cronometrate

 

Concurs

 

 

foto : Catalin Stoia – Simcat.ro