Din nou Hora

Lucien Hora face inca un pas decisiv spre al doilea titlu consecutiv de campion absolut, prin victoria din etapa baimareana a nationalului de coasta. Practic fara adversar, pilotul ACM Sport a urcat doar in doua manse in etapa secunda a dublei de pe Gutai, dar a reusit sa sparga bariera celor doua minute, imbunatatindu-si rezultatul de sambata cu aproape doua secunde.
Desi a parut o victorie extrem de facila, resiteanul a fost sub presiune intreg weekend-ul, din cauza traseului denivelat.Cred ca nu mai am nici urma de pietre la rinichi” a glumit el la sfarsitul intrecerii.“M-am simtit ca pe macadam weekend-ul asta, dar am incheiat cu bine, sunt fericit pentru victorie. Mi-a placut configuratia traseului, cu viraje in padure care seamana intre ele, e o coasta greu de invatat, dar frumoasa, cred ca are potential, dar e nevoie de un covor asfaltic nou.

 

Pentru coechipierul sau, Christian Nistoran, lucrurile nu au stat insa la fel de bine. Cunoscut ca un pilot care nu loveste masina, “Nisto” a facut botezul astazi, subvirand la iesirea dintr-un viraj de dreapta si rasturnand masina, dupa o lovitura la roata stanga fata. Cine nu loveste niciodata masina inseamna ca nu merge suficient de repede l-a aparat Hora pe mezinul echipei.Sunt suparat ca s-a intamplat asa, lupta la grupa N va fi extrem de grea, dar am incredere ca Nisto nu va avea niciun fel de traume si va ramane la fel de motivat.”

 

  

Catalin Cismaru a profitat din plin de abandonul liderului grupei N, iar victoria de astazi ii permite sa se apropie la doar 3 puncte, ceea ce inseamna relansarea campionatului. Nistoran trebuie sa munceasca din greu pentru a-i tine piept lui “Robot”, care este intr-o forma excelenta, avand 4 victorii consecutive. Totul in favoarea show-ului insa, urmeaza patru etape de foc pentru cei doi pretendenti la titlu.

 

La grupa A Traian Negru a reusit o mare surpriza, obtinand in premiera victoria, dupa ce a profitat de problemele lui Lucian Boroianu. Acesta din urma a fost victima unei erori a conducerii cursei, care nu l-a oprit pe brasovean dupa accidentul lui Nistoran. Lucian a evoluat pe steag galben si a fost oprit de multimea de spectatori langa masina lui Nistoran, asezata de-a latul drumului, pierzand astfel secunde pretioase si, cel mai probabil, victoria grupei. Cu toate acestea, Boroianu trece in fruntea grupei A, cu sapte puncte avans in fata lui Codrut Cioroiu, care a incheiat astazi pe trei.

 

Podiumul la N a fost completat de Sorin Iliescu si Sebastian Stanciu, in timp ce, in lipsa lui Paul Andronic, victoria grupei H a intrat in posesia debutantului Mihnea Dutescu (Renault Megane). Ziua perfecta a lui Dutescu a fost completata de un loc doi la juniori, in spatele lui Stefan Giui-Anghelescu si de victoria in clasamentul debutantilor.

Cele doua etape din cadrul Campionatului National de Viteza in Coasta – Dunlop 2011 s-au desfasurat sub egida Federatiei Romane de Automobilism Sportiv, sub denumirea „Trofeul Baia Mare – Ambient” si au fost sustinute de Primaria Municipiului Baia Mare, in calitate de partener oficial si de Ambient, in calitate de partener principal.

 

Rezultate etapa a XII-a CNVCD – Concurs

 

Foto: Catalin Stoia – Simcat.ro