76 de piloti sunt asteptati sa ia startul in Trofeul Sinaia Forever 2011

Poate multi iubitori ai motorsportului din Romania nu cunosc faptul ca orasul Sinaia are o istorie deosebita in ceea ce priveste competitiile automobilistice din tara noastra, gazduind inca din anii ‘30 evenimente dedicate automobilelor.

 

 

Evenimentul in sine era un pic mai amplu decat cel organizat in prezent, competitiile desfasurandu-se pe perioada a sase zile si cuprinzand curse de viteza in coasta, raliu si un concurs de eleganta.

 

 

In anul 2009 a fost reluata organizarea curselor de viteza in coasta la Sinaia pe singurul circuit stradal din Romania, ocazie cu care si-au facut aparitia si grupa automobilelor istorice (I) care a aliniat la start nu mai putin de 5 modele. Succesul inregistrat de grupa I si pasiunea acestor oameni minunati care s-au incapatanat sa puna la punct masinile, care nu se mai afla tocmai la prima tinerete, au dus la prezenta constanta in Campionatul National de Viteza in Coasta a grupei I.

 

 

In acest an, mai exact in luna mai, am avut din nou parte de un remarcabil eveniment la Sinaia si anume Concursul de Eleganta de la Sinaia dedicat automobilelor vechi care s-a bucurat de un imens succes atat prin prezenta mare a concurentilor precum si a publicului numeros prezent.

 

 

Primarul orasului Sinaia Vlad Oprea a avut un rol important in aceste manifestatii oferind intregul sau suport inca din 2009. Si, mai mult decat atat, a ajuns sa fie muscat de acest microb. Daca in 2009 evolua ca si forlighter pe traseul de viteza in coasta al orasului Sinaia, in acest an il putem regasi la fel ca si in 2010 pe lista concurentilor inscrisi in concurs pe un automobil Dacia Logan.

 

 

Probabil ca formula de 6 zile de competitie din perioada interbelica nu va reveni prea curand la Sinaia insa evenimentele ce tineau capul de afis atunci revin incet si sigur in peisajul motorsportului romanesc.

 

 

Daca in 2009 doar 5 automobile istorice erau prezente la start in 2011 nu mai putin de 14 automobile vor incanta publicul prezent in Sinaia in acest weekend. Nu va lipsi de la Sinaia nici cel mai cunoscut pilot din Campionatul National de Raliuri, Valentin Porcisteanu care va oferi din nou spectacol fanilor prezenti pe proba speciala.

 

 

Alaturi de Valentin Porcisteanu, si alti obisnuiti ai Campionatului National de Raliuri vor fi prezenti la Sinaia, atrasi probabil de reusita si farmecul aparte al evenimentelor din anii trecuti. Marco Tempestini va evolua pe un Subaru Impreza STI de grupa N iar fiul acestuia, Simone, va evolua pe o Dacia Logan. Victor Ponta va pune deoparte caietul de copilot si va concura pe un Mitsubishi Lancer Evo X.

 

 

In total, la terminarea inscrierilor, 76 de piloti si-au anuntat prezenta pentru cele doua etape ale Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2011. Asa cum stiti, numarul acestora poate sa creasca sau sa scada, cifra exacta urmand sa o cunoastem abia joi seara dupa desfasurarea verificarilor tehnice si administrative. Recordul din acest sezon este detinut de prima etapa a Trofeului Teliu, unde au luat startul 64 de piloti.

 

 

Trofeul „Sinaia Forever” se va desfăşura în zilele de vineri, 22 iulie şi duminică, 24 iulie, în fiecare din aceste zile fiind programate câte o etapa. Startul se va da chiar de lângă Casinoul oraşului Sinaia, la intersecţia străzilor Octavian Goga, Mănăstirii şi Eroilor, iar sosirea este programată la Telegondola Sinaia.

 

 

Traseul celei de a treia ediţii a Trofeului „Sinaia Forever” are o lungime de 3.015,2 metri, diferenţa de nivel de la start la sosire fiind de 163,3 metri. Startul în cele două zile de concurs se va da începând cu ora 8,30.

 

 

LISTA INSCRIERI PILOTI CNVC Trofeul Sinaia Forever 2011

 

LISTA INSCRIERI ECHIPE CNVC Trofeul Sinaia Forever 2011