Ambiția lui Miță

Poate că numele lui Mihai Trifu nu face multe valori când este spus, dar iubitorii motorsportului din România sigur sunt la curent cu apariția unei Dacia Nova care încurcă “socotelile” în CNVC Dunlop. Cum e posibil? Ambiție și pasiune! Marca Miță Trifu…

 

Foto: Sorin Pop

Râșnov a fost fieful celei de-a doua duble din Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop 2012. Etapele a III-a și a IV-a, “alergate” pe cunoscutul traseu de pe Valea Cetății, au strâns la start un număr impresionant de concurenți: 93. Printre automobilele de o reală calitate tehnică implicate în lupta din CNVCD s-a strecurat și o Dacia Nova, prezență obișnuită în întrecerile de tip VTM de acum câțiva ani.

 

Cel care a reactivat-o este Mihai Nicolae Trifu, kartist cu experiență și “costaș” pentru al treilea an consecutiv în campionatul organizat de Federația Română de Automobilism Sportiv. După ce în anii precedenți a fost unul dintre actorii principali ai luptei dintre automobilele cu două roți motrice, obținând locul 5 la Grupa H, Clasa 3 (2010) si locul 3 in clasamentul general H3 (2011), Mihai a considerat că trebuie să treacă la alt nivel și a renunțat la Volswagen-ul Golf Mk II din care a scos tot ce se putea și a făcut un pas înainte către… Nova.

 

Trebuie precizat că avem de-a face doar cu o caroserie (și ea puternic modificată) de Dacia Nova, pentru că automobilul a suferit un transplant serios de componente sub capotă. Motorul aspirat natural a fost împrumutat de pe un VW Golf și dezvoltă o putere maximă de aproximativ 200 CP, dintr-o cilindree de doi litri. Transmisia este asigurată de o cutie de viteze cu craboți, cu șase rapoarte. Ținută de drum impresionantă este rezultatul montării unei suspensii sport Bilstein, iar frânele sunt produce de AP Racing (etrieri cu câte patru pistonașe pe față și câte două în spate).

 

foto: Sorin Pop

Pe lângă zgomotul asurzitor produs de sistemul de evacuare, Dacia lui Miță a reușit o figură mai mult decât frumoasă la Râșnov. După două zile de concurs alergate aproape de limită, Mihai și-a trecut în palmares un loc 3 la H3, un loc 4 în clasamentul automobilelor cu două roți motrice și un loc 6 la Grupa H (grupa la care sunt permise cele mai multe modificări tehnice), sâmbătă, în timp ce duminică a terminat pe aceleași locuri 3 și 4 la H3, respectiv 2RM, în timp ce în clasamentul Grupei H a terminat al cincilea.

 

Cu așa rezultate, Mită ne-a dovedit că deși “afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”, iar foamea lui continuă de rezultate pozitive ne îndeamnă să fim cu ochii pe el în etapele ce urmează în CNVC Dunlop 2012. Chiar dacă nu beneficiază de suportul unor parteneri puternici, Mihai e hotărât să smulgă admirația spectatorilor de pe marginea probelor în continuare și să dovedească tuturor că Dacia Nova încă este redutabilă! 

 

Despre Mihai:

Mihai Nicolae Trifu a debutat în motorsport la 12 ani, în disciplina karting. După rezultate notabile la nivel regional (campion al categoriei “Mobra” în 2002, locul 3 al aceleași categorii în 2005 și campion județean al categoriei 100 ICA în 2009 – Cluj), el și-a făcut debutul în cursele regionale de tip VTM, reușind să devină campion al categoriei H3 și al debutanților în anul 2009. Din 2010 concurează în Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, unde a reușit rezultate deosebite, fiind unul dintre cei mai rapizi piloți ai categoriei automobilelor cu două roți motrice (2RM).

3 thoughts on “Ambiția lui Miță”

Comments are closed.