Publicitate

Lucian Radut a castigat Marele Premiu al Orasului Brasov, dupa o lupta palpitanta, in care suspansul s-a prelungit pana in ultimele secunde ale intrecerii. Dupa ce a fost al doilea in prima mansa de concurs, pilotul Rally Dream Team a recuperat cele opt zecimi de secunda care il desparteau de Andrei Dumitrescu si s-a impus cu un avans de o secunda. Dumitrescu a incheiat pe doi, in fata lui Paul Andronic.

 

Un fan declarat al “Poienii”, Lucian Radut a fost si el surprins de performanta realizata, facilitata de abandonul marelui favorit, Lucien Hora, a carui Lola F3000 s-a oprit la startul primei manse de concurs si nu a mai putut fi pornita. Monopostul campion din ultimii trei ani a avut o problema electrica, o parte din cablajul care duce la calculatorul de motor fiind topit, astfel ca Hora, campionul en-titre, este alaturi de Lucian Boroianu prima “victima” a noului sistem care cumuleaza mansele de concurs.

Lucian Radut 2013

Lucian Radut a fost astfel, dupa abandonul lui Hora, ultimul pilot de pe lista de start, fapt care a impins suspansul pana in ultimii metri ai cursei. Bucuresteanul a reusit insa un timp foarte bun, cu 1,8 secunde mai rapid decat cel realizat de Andrei Dumitrescu, obtinand victoria. “Ma asteptam la un rezultat bun, insa e o veritabila surpriza chiar si pentru mine, de care sunt foarte bucuros” a recunoscut Radut. “Am avut si putin noroc, dar am si pregatit foarte bine aceasta cursa, parcurgand de foarte multe ori traseul, iar ‘Poiana’ imi place foarte mult. Este o coasta foarte rapida, se alearga la viteze mari, iar orice greseala te poate costa scump.

 

Andrei Dumitrescu a fost foarte aproape de prima victorie din cariera, insa nu a reusit sa repete performanta din prima mansa de concurs , incheind in urma lui Radut, in timp ce Paul Andronic ocupa ultima treapta a podiumului din clasamentul Open.

 

Ovidiu Zaberca a ocupat pozitia a patra, in fata lui Armando Battocchi, cel mai rapid pilot al categoriei doua roti motrice. 

 

Edu Stan a obtinut victoria grupei N, devansandu-i pe Dudu Senchea si Ciprian Ciobotaru, in timp ce Adrian Ionescu a reusit o victorie surprinzatoare la grupa A, invingandu-i pe Cosmin Dragnea si pe Liviu Savu, liderul echipei Kremsmueller, din care face si el parte.

 

Horatiu Ionescu-Cristea si-a dus frumosul Ferrari 308 GTB catre o victorie categorica la Categoria 2 a clasei masinilor istorice, in timp ce Gunther Graef a obtinut laurii celeilalte categorii, I1. 

 

Clasament Open MP Brasov

 

FinalN Final2RM FinalA1 FinalA2 FinalA4 FinalA FinalD FinalDeb 

FinalDiesel FinalEchipe FinalH1 FinalH2 FinalH3 FinalH4 FinalH 

FinalI1 FinalI1A1 FinalI1A2 FinalI1A3 FinalI1A4 FinalI2 FinalJr 

FinalN4 

Comentarii

comentarii

Publicitate

One Response to “Lucian Radut este invingatorul Marelui Premiu al Orasului Brasov”

  1. 61,5 km/h viteza medie a castigatorului?!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Motorsportnews.ro