O confirmare binemeritată pentru Adi Iliescu la Reşiţa

După ce cu o etapă în urmă reuşea prima victorie cu adevărat importantă din carieră, adjudecându-şi victoria la Grupa A în cadrul Marelui Premiu al Braşovului, la doar a doua participare la acest nivel, Adi Iliescu a reuşit să dovedească la Reşiţa că este pe drumul corect către performanţa adevărată.

 Adi Iliescu - Cupa Resita 2014 - 80

Etapa de la Reşiţa, a treia din calendarul Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2014, era înainte de start o necunoscută pentru juniorul de 17 ani al echipei Autotehnica, Adi Iliescu. Asta pentru că era prima întâlnire a bucureşteanului cu traseul de pe Valea Domanului. Mai mult, Iliescu jr. venea după un rezultat excelent, victoria la Grupa A de la Braşov şi, inevitabil, exista o presiune a rezultatului pusă pe el.

 

Chiar şi aşa, Adi a reuşit să se concentreze asupra obiectivului său, acela de a face o figură cât mai frumoasă în sezonul de debut la volanul unui automobil cu tracţiune integrală, şi a reuşit la Reşiţa o prestaţie demnă de laudă. Weekend-ul automobilistic nu a debutat chiar ca pe roate, mici probleme de ordin tehnic sâcâindu-i pe cei din staff-ul concurentului 24. Odată remediate nu a mai rămas decât ca Adi să-şi dea dovada talentului. Ziua de sâmbătă, cea a antrenamentelor libere şi cronometrate, a fost folosită la maxim pentru învăţarea unui traseu de viteză, pe care orice greşeală poate fi taxată grav. Mulţumit de progresul făcut, Iliescu aştepta ziua concursului propriu-zis şi duelul cu principalul său adversar, Cosmin Dragnea, cel cu care împărţise frăţeşte victoriile la grupă în primele două etape.

 

Din păcate, o defecţiune la transmisie l-a împedicat pe Dragnea să mai ia startul duminică, în concurs, iar Adi a profitat de situaţie şi a pilotat dezinvolt, curat, cu un sânge rece demn de o vârstă mai mare în buletin. Rezultatul din prima manşă a fost încântător, un timp de 1 minut 55 de secunde şi 773 de miimi, un record pentru un automobil de grupa A sau N la Reşiţa. Conştient de importanţa momentului, juniorul nu a mai forţat pe a doua urcare şi a obţinut un timp cu aproximativ trei secunde mai lent. Rezultatul obţinut prin cumularea manşelor i-a adus lui Adi Iliescu victoria la Grupa A, cea de-a doua a sezonului, la care se adaugă şi un loc 2 obţinut la Rânca. Aşa se face că pilotul ce nu şi-a serbat încă majoratul se află în fruntea clasamentului general al Grupei A în 2014, cu un avans de 17 puncte.

 Adi Iliescu - Cupa Resita 2014 - 57

Podiumul Grupei A la Reşiţa a fost completat de Ionuţ Rudeanu şi de experimentatul pilot braşovean Liviu Savu. În clasamentul Open al etapei Adi a terminat pe locul opt, în spatele a şase automobile de Grupa H şi a învingătorului, Lucien Hora (Lola F3000). Aceste rezultate au fost completate de un loc I în clasamentul juniorilor şi de o poziţie similară în cel al echipelor, Adi făcând parte alături de Paul Andronic (învingătorul de la Grupa H9) din team-ul Autotehnica.      

 

˝Pentru mine a fost o cursă complet nouă, pentru că nu am mai luat startul la Reşiţa până acum. Şi mi-a plăcut foarte mult tot: traseul, publicul numeros, organizarea. Ţin să îi felicit pe această cale pe organizatori, care au făcut o treabă excelentă, deşi ştiu că nu au avut chiar cele mai fericite circumstanţe. Dăruirea lor a fost exemplară. Sunt foarte mulţumit de rezultat! Îmi pare rău doar de abandonul lui Cosmin Dragnea, unul total nefericit. Mi-ar fi plăcut să fim amândoi pe podium, pentru că cele mai spectaculoase dispute de până acum le-am avut cu el. Le mulţumesc tuturor celor care mi-au fost şi îmi sunt în continuare alături sezonul acesta şi îi mulţumesc coechipierului meu, Paul Andronic, pentru posibilitatea de a urca pe cea mai înaltă poziţie a podiumului şi la echipe. Aştept cu nerăbdare următoarele etape. Am demonstrat că pot fi rapid, în ciuda experienţei mele destul de limitate, iar de acum nu-mi mai rămâne decât să dovedesc că totul nu este doar o întâmplare, ci rezultatul pasiunii şi a muncii depuse de-a lungul ultimilor ani˝, a declarat Adi Iliescu, câştigătorul Grupei A din cadrul etapei de la Reşiţa.