Ion Nicolae, castigatorul surpriza al grupei N pe Transalpina

Weekend-ul trecut, pe o portiune virajata dintre localitatea Novaci si statiunea Ranca, s-a desfasurat Cupa Gorjului. La Grupa N, castigator a fost pilotul Ion Nicolae.

 

Dupa mai multe sezoane in Campionatul National de Viteza in Coasta, la bordul unui BMW M3 cu tractiune spate, pilotul Ion Nicolae a debutat in sezonul 2015 cu un Mitsubishi Lancer EVO chiar la Cupa Gorjului. Si se pare ca noua masina cu tractiune integrala i-a adus noroc la Grupa N, pe care a dominat-o in urcarea de pe Transalpina.

Ion Nicolae
Ion Nicolae – Foto © Rallyzoom.ro

 

Nu a fost usoara trecerea de la tractiune spate la cea integrala, dar dupa mai multe antrenamente si dupa ce echipa a setat masina special pentru urcarea in coasta de pe Transalpina, am reusit sa ma obisnuiesc atat cu traseul, cat si cu automobilul care mi-a adus prima pozitie a podiumului. Le multumesc celor care m-au sustinut, dar mai ales celor de la Pasterur Caroseria” spunea Ion Nicolae la sfarsitul etapei.

 

La Cupa Gorjului, Nicolae a obtinut prima pozitie la Grupa N, fiind urmat de Mitroi Alexandru si Szene Raul Rikardo, iar la Open a reusit locul 7 din cei 46 de concurenti. Timpul final cumulat realizat al urcarilor de concurs a fost de 5.55 minute, iar ocupantul pozitiei secunde de la Grupa N reusind un timp de 6.01.

 

Dupa acest rezultat spectaculos obtinut de Ion Nicolae pe urcarea de pe Transalpina, pilotul se pregateste pentru etapa urmatoare, de pe 4-5 iulie 2015, Cupa Resita. Alaturi de Ion Nicolae, in echipa Pasteur Racing Division, mai face parte si pilotul Dan Prepelita, care a reusit sa castige pozitia a 4-a la Grupa H4, la volanul unui Audi RS4. Aceeasi echipa a obtinut si locul secund pe echipe la Cupa Gorjului, pe primul loc fiind Autotehnica.