Transalpina va gazdui cea de-a treia etapa a Campionatului National de Viteza in Coasta Dunlop 2015

Comisia Națională de Viteză în Coastă din cadrul Federaţiei Române de Automobilism Sportiv anunță că cea de-a treia etapă din calendarul competițional al Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop – Cupa Gorjului – se va desfășura conform programului anunțat în perioada 13-14 iunie 2015, în organizarea Clubului Sportiv Autocorex Tg-Jiu, membru al Federaţiei Române de Automobilism Sportiv.

Gabriel Ene
Gabriel Ene

Gazda etapei va fi deja binecunoscutul traseu de la Novaci-Rânca, de pe DN67C Transalpina, traseu în lungime de 5,250 km, cu o pantă maximă de 12% și o diferență de nivel de 342 m.

 

Transalpina este cel mai înalt drum rutier din România cât și din întregul lanț al Munților Carpați, atât din țară cât și din afara ei, atingând altitudinea maximă (2.145 m) în Pasul Urdele. Transalpina traversează Munții Parâng de la N la S fiind paralela cu Valea Oltului și Valea Jiului, între care se află, și leagă Localitatea Saliște din Județul Sibiu de Localitatea Novaci din Județul Gorj.

 

Conform Regulamentului Particular al competiției, verificările administrative se vor desfășura vineri, 12 iunie 2015, după cum urmează: grupele N și A între orele 16:00-17:00, grupele D, I, E, și Debutanți între orele 17:00-17:30, iar grupa H între 17:30-19:00.

 

Verificările tehnice iniţiale se vor desfășura în aceeași zi, vineri, 12 iunie 2015, între orele 16:30-19:30, în spațiul special amenajat în parcarea SC NOVASTEF SA din Novaci, str. Eroilor, nr. 27.

 

Sâmbătă, 13 iunie, începând cu ora 09:00 sunt programate 3 manșe de recunoașteri, urmate de 3 manșe de antrenament cronometrat.

 

Duminică, 14 iunie, începând cu ora 09:00 se vor desfășura două urcări de recunoașteri, cele două manșe de concurs fiind programate la ora 13:15 (manșa I de concurs), respectiv 15:15 (manșa a II-a de concurs).

 

Între manșele de recunoașteri și cele două manșe competitive este prevăzută o deschidere temporară a circulației, între orele 12:00 și 13:00.

Sliven Kamenov
Sliven Kamenov

În premieră pentru Campionatul Național de Viteză în Coastă Dunlop, în acest an la Rânca va fi prezent și campionul Bulgariei la Viteză în Coastă – Lyuben Kamenov – care va evolua la comenzile unui Mitsubishi Lancer EVO IX de 695 de cai. Lyuben Kamenov în vârstă de 28 de ani, este campionul en titre din țara vecină, vicecampion la etapa europeană de la Rechberg, Austria și proaspăt câștigător al ultimei etape de Viteză în Coastă din Campionatul Bulgariei desfășurată weekend-ul trecut la Sliven.

 

Prognoza meteo pentru weekend-ului acesta este una favorabilă: începând de vineri, 12 iunie și până duminică, 14 iunie în zona Rânca va fi mult soare, cu cer doar temporar noros, temperatura urmând să se situezeân timpul zilei între 30 grade Celsius (vineri) și 31 grade Celsius (sâmbătă și duminică).