Paul Andronic a câștigat Marele Premiu al Orașului Brașov și a devenit campion

În 3 și 4 octombrie 2015 s-a desfășurat Marele Premiu al Orașului Brașov, ultima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop. La volanul unui Mitsubishi Lancer EVO IX, Paul Andronic și-a trecut în cont cea de-a treia victorie a sezonului și a devenit, pentru prima dată în carieră, Campion Național Absolut. 

Andronic MP brasov 2015

Vremea bună, numărul mare de participanți (92 de mașini înscrise în concurs) și miza acestei runde, au adus foarte mulți spectatori pe marginea traseului și în parcul de service. Drumul ce leagă municipiul Brașov de stațiunea Poiana Brașov, gazda întrecerii, avea să aibă onoarea de a stabili un nou campion național la viteză în coastă după ce Lucien Hora a dominat ultimele 5 sezoane. Paul Andronic a venit la Brașov cu un avans de doar 6 puncte în fruntea clasamentului general. Din postura de ocupant al celei de-a doua poziții dar cu un moral foarte bun (câștigând ultimele două etape), Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer EVO VIII) era pregătit să dea totul pentru a pleca de la poalele Tâmpei cu titlul de campion. Cei doi s-au luptat de la prima și până la ultima urcare, pilotul Autotehnica reușind să se impună în final cu un avans de mai puțin de o jumătate de secundă. Pe prima urcare de concurs, Andronic a reușit un timp excelent, urcând cei 5 km ai traseului în 2 minute și 18,548 secunde, cu 1,2 secunde mai repede decât Răduț. Deși pilotul Rally Dream Team a avut cel mai bun timp al celei de-a doua manșe de concurs, nu a fost suficient pentru a recupera decât 8 zecimi de secundă iar Andronic și-a adjudecat titlul mult așteptat.

 

A fost foarte greu. Nu cred că ne așteptam niciunul dintre noi să ajungem la timpii obținuți. Lupta pentru titlu ne-a motivat. întotdeauna vin cu mare plăcere la Brașov. Sunt fascinat de traseu, de public, de întreaga atmosferă. Este special aici.” a declarat Paul Andronic la finalul concursului.

Podium MP Brasov 2015

Lucian Răduț este nevoit să se mulțumească în acest an cu titlul de vicecampion în clasamentul OPEN și cu cel de campion al grupei H. Andronic și Răduț au fost însoțiți pe podium de Istvan Kavecz (BMW M3), pilotul maghiar, campion al Croației, care a participat pentru prima dată la o etapă românească. Cornel Gardean (Subaru Impreza WRX) s-a clasat al patrulea în clasamentul general, în fața lui Andrei Şerban (Skoda Fabia), cel mai rapid pilot al unei mașini cu două roți motrice (sub 3000cc) și al altui pilot cu tracțiune față, Bogdan Rusea (Renault Megane). 

 

Alexandru Mitroi (Mitsubishi LancerEVO X) a câștigat grupa N la Brașov și și-a adjudecat titlul de campion al acesteia. El a fost urmat în clasamentul etapei de Calin Manitiu (Subaru Impreza N12) și Ion Nicolae (Mitsubishi LancerEVO VIII). Bogdan Ungureanu a fost cel mai rapid pilot al grupei A, și el devenind campion al grupei în urma etapei de la Brașov. Podiumul grupei A la Marele Premiu al Orașului Brașov a fost completat pe a doua poziție de Adrian Sotingeanu (Subaru Impreza ȘTI GC8) iar pe a treia poziție de Liviu Savu (Mitsubishi LancerEVO VIII).

 

Gunther Graef (BMW 1602) a fost cel mai rapid pilot al “istoricelor”, câștigând clasa I1. Costin Ganescu (Fiat X1/9) a ieșit învingător al clasei I2. Marele favorit al acestei categorii, Cătălin-Cedric Ghigea a lovit sâmbătă puternic mașina de concurs (Alfa Romeo Alfetta GTV) și a fost nevoit să abandoneze. Ghigea avea deja titlul de campion “în buzunar” încă dinaintea etapei brașovene. Elias Julian Raduta (Renault Clio) a fost cel mai rapid pilot debutant iar Horia Gheorghe (Honda Civic Type R) cel mai rapid junior.

 

Marele Premiu al Orașului Brașov l-a omagiat pe Eugeniu Ionescu-Cristea, multiplu campion național de raliuri, viteză în coastă și viteză pe circuit, precum și detinător al titlului de Campion Balcanic la raliuri, dispărut dintre noi în 2011. Nepotul acestuia, Horațiu Ionescu Cristea, i-a înmânat lui Paul Andronic un trofeu special, acordat celui care a obținut cel mai bun timp al unei urcări pe parcursul acestui weekend.

 

Marele Premiu al Orașului Brașov este susținut de Consiliul Local și Primăria Brașov și se desfăsoară sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv. Evenimentul este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliție Rutieră Brașov, al Poliției Locale Brașov, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Brașov, al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgentă Brașov și al Regiei Autonome de Transport Brașov. Asistența medicală este asigurată de Apel One Med.

 

TOTAL și SERUS SERVICE susțin Marele Premiu al Orașului Brașov în calitate de parteneri oficiali iar Pro X în calitate de partener principal. Parteneri ai evenimentului: Coprest, ZIZIN, AHA Bistro & Lounge. Partenerul tehnic al evenimentului este Cyclon Motorsport.
Parteneri media: KISS FM, Zile și Nopți, Autorally.ro, RTT Metropola, Prețul Zilei, Mix TV.