Trofeul Teliu reia Campionatul de Viteză în Coastă


După o vacanţă de vară care cuprinde toată luna august, motorsportul românesc urmează să între în perioada care stabileşte campionii. În primul weekend al lunii septembrie se va desfăşura în apropierea Braşovului, Trofeul Teliu, cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop 2016. Traseul întrecerii este găzduit de un tronson al Drumului Naţional 10, ce leagă judeţele Braşov şi Covasna, startul urmând să fie amplasat la ieşirea din localitatea Teliu.

 Bogdan Cuzma

Cu o lungime de 3,55 km şi o diferenţa de altitudine de 147 metri între start şi finish, traseul combină zonele de viteză cu virajele tehnice, fiind foarte apreciat de concurenţi. Având rolul de antepenultimă etapă, Trofeul Teliu reprezintă o rundă importantă ce îi poate deja oferi liderului clasamentului OPEN, Bogdan Cuzma, titlul de Campion Naţional Absolut. Însă acest lucru este puţin probabil şi presupune că urmăritorii săi, Lucian Răduţ şi Eduard Stan, să puncteze foarte slab sau deloc. Pe de altă parte, dacă Răduţ (invingătorul de anul trecut al acestei etape) sau Stan vor reuşi să îşi adjudece Trofeul Teliu, lupta la titlu va fi relansată. 

 

Şi alte clasamente oferă în acest moment situaţii strânse la vârf. După ce în primele 4 etape şi-au împărţit victoriile grupei N, Călin Maniţiu a trecut în faţa lui Alexandru Mitroi în urma rundei de la Sinaia. Duelul celor doi vareprezentauna dintre cele mai interesante dispute de la Teliu. O situaţie asemenatoare găsim şi la grupa A, Bogdan Ungureanu consolidându-şi poziţia de lider în urma rezultatelor de la Sinaia. Însă o victorie la Teliu îl poate readuce pe Ciprian Ciobotaru în lupta la titlul acestei categorii. Cu 4 victorii şi un loc secund în primele cinci etape, Andrei Şerban este aproape de un nou titlu al categoriei 2 Roţi Motrice (sub 3500cc). De urmărit este şi evoluţia lui Gabriel Ene, singurul pilot ce a reuşit să “îi sufle” o victorie lui Şerban.

Gabriel ENE

Sâmbătă, 3 septembrie, sunt programate trei runde de recunoaşteri şi trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manşele de concurs. Cele două “urcări” de concurs vor avea loc duminică, 4 septembrie, de la orele 14:00, respectiv 16:30, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri.

 

Înscrierile concurenţilor se fac până la dată de 26 august 2016.

 

Trofeul Teliu se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

 

Consiliul Local şi Primăria Teliu susţin Trofeul Teliu în calitate de parteneri oficiali iar. Partenerul principal al evenimentului este Pro-X. Perteneri: Zizin – Ape Minerale Naturale, Rădăcini Motors şi Apel One Med.

 

Parteneri media: Kiss FM, Zile & Nopţi, Autorally.ro

Comentarii

comentarii