Trofeul Teliu va relua Campionatul de Viteză în Coastă

După o vacanţă de vară care cuprinde întreaga lună august, motorsportul românesc urmează să între în perioada care va stabili campionii. Cea de-a şasea etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă Dunlop se va desfăşura în primul weekend din septembrie, la Teliu. Cei mai buni “costaşi” se vor lupta cu secundele pe traseul găzduit de Drumul Naţional 10, ce leagă judeţele Braşov şi Covasna.

 

Având o lungime de 3,55 km şi o diferenţă de altitudine de 147 metri între start şi finish, traseul Trofeului Teliu combină zonele de viteză cu virajele tehnice, aflându-se pe lista de trasee favorite a multor piloţi din campionat. Cu patru câştigători diferiţi în primele cinci etape din acest sezon, titlul de campion naţional absolut este unul foarte disputat. În fruntea clasamentului OPEN se află Paul Andronic, urmat la doar 4 puncte de Lucian Răduţ şi la încă 10 de Bogdan Cuzma. Calculele nu sunt simple, ţinând cont că pentru ierarhia finală se va aplica regula N-1 dar şi că piloţii aflaţi pe locurile 4 şi 6, Andrei Dumitrescu, respectiv Costi Stratnic, au câştigat ultimele trei etape.

 

Şi alte categorii oferă în acest moment situaţii strânse la vârf. Ciprian Ciobotaru şi Adrian Iliescu au număr egal de puncte în fruntea grupei A, urmaţi la doar 3 puncte de Octavian Ciovică. Gabriel Ene ocupă locul întâi în clasamentul maşinilor cu două roţi motrice F2 însă avansul său s-a redus la doar 3 puncte în faţa lui Claudiu Ciucă şi la 5.5 în faţa lui Andrei Şerban în urma abandonului de la Sinaia. Patru puncte îi desparte pe ocupanţii primelor două poziţii în Cupa Diesel, Adrian Măduţă apropiindu-se de liderul BogdanSamoilă. În urma rezultatelor din etapa precedentă, Yacco Racing Team a trecut pe primul loc în clasamentul ehipelor, devansând WOT Racing 2.

 

Din păcate, retragerea din campionat a lui Călin Maniţiu a privat publicul de un posibil duel strâns în grupa N cu Alexandru Mitroi, aşa cum am fost obişnuiţi în ultimii ani. Costi Stratnic este favorit în clasamentul GT însă constanţa lui Emil Ghinea nu ne permite să îl scoatem pe actesta din urmă din ecuaţie. În categoria istoricelor, Cătălin Cedric Ghigea are un avans de 5.5 puncte în faţa lui Dorin Alexandrescu, Costin Ganescu apropiindu-se şi el de prima poziţie în urma victoriei de la Sinaia. Aşadar, Trofeul Teliu va avea o mare însemnătate în economia campionatului naţional.

 

Sâmbătă, 2 septembrie, sunt programate trei runde de recunoaşteri şi trei runde de antrenamente cronometrate, acestea din urmă urmând să decidă ordinea de start pentru manşele de concurs. Cele două urcări de concurs vor avea loc duminică, 3 septembrie, de la orele 14:15, respectiv 17:00, după ce în prealabil piloţii vor mai avea la dispoziţie încă două runde de recunoaşteri. Înscrierile concurenţilor se fac până la dată de 23 august 2017.

 

Harta Trofeul Teliu

 

Trofeul Teliu se desfăşoară sub egida Federaţiei Române de Automobilism Sportiv şi este organizat de Auto Blic cu sprijinul Serviciilor de Poliţie Rutieră a judeţelor Braşov şi Covasna, al Brigăzii de Jandarmi Mobilă Braşov şi al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov.

 

Consiliul Local şi PrimăriaTeliu susţinTrofeul Teliu în calitate de parteneri oficiali. Partenerul principal al evenimentului este Pro-X. Parteneri: Omniasig, Rădăcini Motors, Zizin – Ape Minerale Naturale.

 

Parteneri media: Rock FM, Zile&Nopţi, Autorally.ro