110 mașini vor participa la prima etapă a sezonului de Viteză în Coastă

Programată să se desfășoare la Râșnov, în weekendul 21-22 aprilie, prima etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2018 a atras un număr record de participanți. Spectatorii care se vor afla la finalul săptămânii pe marginea traseului de pe Valea Cetății vor putea vedea 110 mașini, multe dintre ele urmând să fie pilotate de nume importante ale motorsportului românesc.

A devenit deja o tradiție ca startul în noul sezon de viteză în coastă să se dea la Râșnov. Etapa desfășurată pe Valea Cetății a atras în fiecare an câte un număr semnificativ de participanți, însă în 2018 cererile de înscriere au depășit așteptările organizatorilor. Numărul maxim de 90 de locuri a fost suplimentat pentru a satisface cel puțin parțial cererile piloților care își doresc să ia startul în Trofeul Serus. Așadar, 85 de concurenți vor concura în “prima ligă” a campionatului de viteză în coastă, 20 în Campionatul Național de Viteză în Coasta Divizia 2, iar 5 piloți în Campionatul Național de Viteză în Coastă pentru Vehicule Istorice și de Competiție. Celor 109 autovehicule înscrise în concurs li se adaugă un VW e-Golf ce va fi pilotat de brașoveanul Sorin Ghișoi. Prezența acestui vehicul la Trofeul Serus este o avanpremiere pentru startul efectiv în Campionatul Național de Viteză în Coasta Dunlop al unei mașini de curse electrică, un proiect Kaufland e-Rally Team.

 

Lista Inscrieri Trofeul Serus 2018

 

Până acum, campionatul autohton de viteză în coastă a beneficiat doar sporadic de prezența monoposturilor sau prototipurilor care fac spectacol în campionatele europene de profil. Trofeul Serus 2018 va avea la start nu mai puțin de 6 mașini înscrise în clasa D/E. Andrei Dumitrescu va pilota monopostul Tatuus care i-a adus anul trecut titlul de vicecampion, în timp ce fratele său, Silviu Dumitrescu, va concura la bordul unui bipost Osella. După ce anul trecut a câștigat Trofeul Teliu cu un Radical SR4, Simone Tempestini revine la volanul acestei mașini și la Râșnov. Și Dani Oțil a făcut pasul la Radical SR4, urmând să înceapă acomodarea pe frumosul traseu de pe Valea Cetății. Dacă Emil Nestor ne-a obișnuit deja cu prezența Radical-ului RXC V8, a șasea mașină a acestei clase reprezintă o premieră națională, Marian Andrei aducând în România un Speedcar GT1000.

 

Clasa H4, care a făcut legea în ultimele sezoane, este bine reprezentată la Trofeul Serus. Printre cei 18 concurenți înscriși în această categorie fac parte nume consacrate dar și surprize: Lucian Răduț (Mitsubishi Lancer Evolution), Costi Stratnic (Dacia STCC), Alex Mirea (Audi A4 B5 SPF), Alexandru Pițigoi (Porsche 911 GT3), Gabriel Onofrei (Nissan Silvia S15) și trei concurenți ai unor Ferrari 458 Challenge (Mihai Leu, Armando Battocchi și Florin Voicu). Deși nu se află pe lista de înscrieri din cauză că mașina sa este încă în pregătiri, sunt șanse mari să îl vedem în concurs și pe campionul en titre Paul Andronic.

 

Dacă Simone Tempeștini a ales să încerce din nou senzațiile oferite de prototipul Radical, alți trei campioni naționali absoluți de raliuri vin la Râșnov cu mașinile Skoda Fabia R5 pe care le folosesc în CNR. Titi Aur, Dan Gîrtofan și Vali Porcișteanu vor face teste de asfalt în cadru organizat în vederea participării la Transilvania Rally – Cluj Napoca (4-5 mai 2018). Noutatea din categoria “istoricelor” vine din partea campionului en titre Cătălin Cedric Ghigea, care va concura în Trofeul Serus cu un De Tomaso Pantera, proaspăt restaurat.

 

Traseul etapei de la Râșnov are o lungime de 3,75 kilometri, cu o diferență de altitudine de 235 de metri. Sâmbătă (21 aprilie) sunt programate, o mansă de recunoașteri și trei manșe de antrenamente cronometrate, care vor da ordinea de start în concurs pentru CNVC, în timp ce participanții în CNVC2 vor avea o primă etapă de campionat (o mansă de recunoașteri urmată de trei de concurs). În dimineața zilei de duminică (22 aprilie) vor avea loc încă două manșe de recunoașteri, câștigătorul Trofeului Serus urmând să fie decis după cele două manșe de concurs cu startul estimat la ora orele 13:30, respectiv 16:30. Pentru Campionatul Național de Viteză în Coasta Divizia 2, duminică este programță etapa a doua, desfășurată în același format ca și sâmbătă.

 

Parteneri principali: SERUS AUTO și TOTAL ROMÂNIA

Partener oficial: KAUFLAND ROMÂNIA

Parteneri : PRO-X, TELL, KONVEKTA, CYCLON MOTORSPORT,ZIZIN, SILNEF SECURITY. Trofeul SERUS este susținut de Primăria și Consiliul Local Râșnov și sprijit de IJ Poliție – Serviciul Rutier Brașov, ISU Brașov, Brigada de Jandarmi Mobilă Brașov. Eveniment organizat de Auto Blic sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv.

Parteneri media : ROCK FM, Zile și Nopți, News Bv.

 

Circulația rutieră pe DN1E Râșnov – Poiana Brașov va fi restricționată sâmbătă (21 mai 2018) și duminica (22 mai 2018) în intervalul 08:00 – 20:00.