BMI Racing prezinta Mazda RX8 – 4rotoare

Cei de la BMI Racing vor participa in 2010 in Formula Drift cu o mazda RX8 cu 4 rotoare. Ei au pus la punct un motor cu 4 rotoare fata de cel clasic 20B cu 3 rotoare, cea mai mare provocare a celor de la BMI Racing fiind sistemul de racire care le-a luat 2 saptamani de modificari pentru o racire optima. Radiatorul folosit este folosit in NASCAR de la Griffin si 2 ventilatoare pentru a controla cat mai bine fluxul aerului pentru racire si s-au folosit 5 sonde de temperatura a apei, pozitionate in diverse parti ale motorului pentru monitorizarea temperaturii. Cei 610cp la roata au nevoie de doua pompe de benzina Bosch Motorsport care imping benzina catre injectoarele RC 4x1200cc. Pentru partea de suspensie cei de la BMI Racing au ales Eibach si pentru franare discuri DBA 14’ pe fata si 13’ pe spate, etrieri Brembo si placute Pagid cat si o multime de elemente de carbon capota, plafon, usi, portbagaj de la AIT Racing.

Trebuie sa mentionam ca ultimul motor cu 4 rotoare R26B produs oficial de Mazda a castigat cursa de 24h LeMans in 1991, de atunci Mazda nu a mai produs pentru largul consum acest motor.

 

La volanul acestei bestii se va afla chinezul Charles K. NG, care a obtinut licenta pentru Formula Drift anul trecut in urma participarii la campionatul national Formula Drift Pro Am de la Irwindale Toyota Speedway unde s-a clasat pe primul loc.