Cluj, capitala europeană a drift-ului

Clujul va găzdui weekendul acesta cea mai importantă competiţie motorsport de gen din Europa. Maşini de peste 500 cp conduse de piloţi cu experienţă se vor confrunta într-o spectaculoasă competiţie internaţională

În zilele de 15 şi 16 Mai 2010, la Cluj, va avea loc la Polus Center, cea de-a 2 etapă a Campionatului European de Drift, King of Europe 2010.

King of Europe este o competiţie automobilistică internaţională, cu participarea a peste 15 ţări, în care piloţi profesionişti îşi arată îndemânarea în arta derapajelor controlate. Aceştia se vor lupta pe parcursul a 8 etape din Europa, printre care şi aceasta din România – Cluj Napoca. Anul acesta, campionatul a debutat în Serbia, pe 8 Mai, cu o etapă la care au participat şi 7 piloţi din România.

Anul trecut, tot în Cluj, King of Europe, eveniment organizat cu ajutorul A.R.T.A. (Asociaţia Română de Tuning Auto) a reunit piloţi din 12 ţări care şi-au demonstrat experienţa în faţa a peste 20.000 de spectatori.

“Buna organizare a evenimentului de anul trecut precum şi creşterea nivelului de experienţă al piloţilor din România sunt motivele pentru care anul acesta King of Europe revine în România cu un număr mai mare de participanţi din străinătate. În plus, piloţii din România au ajuns la un nivel competiţional ridicat şi sunt adevăraţi pretendenţi pentru titlul de King of Europe”  spune Mike Procureur, organizator KOE.

În week-endul 15-16 Mai, la Polus Center, publicul va putea admira, pe lângă evoluţia celor mai buni piloţi de Drift din Europa, şi o expoziţie de maşini tunate, pe partea de styling exterior, interior, motor şi car-audio. Cele mai spectaculoase maşini tunate din România vor fi expuse pentru public, dar vor participa totodată la concursurile de Tuning şi Car-Audio.

În plus, în ambele zile, echipajele de raliu din Napoca Rally Academy vor face demonstraţii cu maşinile din Campionatul Naţional de Raliu, astfel că publicul va putea vedea cum se comportă şi maşinile cu tracţiune integrală în comparaţie cu cele de drift, care au tracţiunea pe spate.

King of Europe România are loc Sâmbătă 15 Mai şi Duminică 16 Mai începând cu ora 10:00, la Polus Center, Cluj-Napoca. Biletul de intrare costă 20 de lei, intrarea copiilor sub 12 ani însoţiţi de părinţi este gratuită.

Saptămâna aceasta, în Polus Center, iubitorii de maşini pot vedea expusă o Mazda RX-7 de peste 500 cp, o maşină de drift unică în România!

4tuning.ro