Oops, we did it again

Dupa locul 7 obtinut la masa verde la Tess Rally in urma excluderii echipajului castigator Szabo Gergo – Csegzy Levente, clujenii Horatiu Savu – Marca Banca plecau spre Raliul Argesului 2010 cu dorinta de a intra din nou in top ten, in conditiile cresterii concurentei pentru locurile aducatoare de puncte. La final insa, cei doi au reusit din nou o clasare meritorie, locul 7 aducandu-le inca 6 puncte in clasamentul general FIA. Etapa a doua a Campionatului National de Raliuri s-a desfasurat dupa 9 ani de pauza pe celebrul Transfagarasan, pe o vreme fara capricii si in prezenta a numerosi spectatori.

Daca la inceputul sezonului cei doi au mai facut cateva mici greseli, aceasta etapa avea sa aduca consacrarea lor ca echipaj, locul 2 obtinut pe prima speciala a raliului, urmat de locul 3 pe cea de a doua si de timpi buni pe urmatoarele doua plasandu-i pe locul 4 in cadrul clasamentului general la prima regrupare a zilei.

Horatiu Savu:Am avut o dimineata de vis, am nimerit foarte bine cauciucurile, desi a fost prima data cand am folosit anvelope BF Goodrich. Din pacate, configuratia raliului si bugetul de care dispunem ne-au taiat aripile la coborare, la service-ul de anvelope fiind nevoiti sa schimbam cauciucurile intre ele fata-spate. Acest lucru ne-a fost fatal din punct de vedere al performantei la coborare, pierzand trei locuri in clasamentul general. Ecartul mare fata de Vali si de Adi Raspopa ne-a determinat sa abordam cu rezerve ultima parte a competitiei, cele 6 puncte fiind un castig bun pentru un echipaj care se sustine singur. Am fost surprins placut de aprecierile maestrului Eugen Ionescu Cristea, vis-a-vis de evolutia noastra si vreu sa ii multumesc pentru sfaturile date la parcul de service de la mijlocul zilei”.

Marc Banca: ”A fost un raliu foarte bun pentru echipajul nostru, cu timpi foarte incurajatori pe probe. Timpii pe prima bucla m-au surprins foarte placut, si cred ca putem spera pentru urmatoarele etape la clasari in primii 5. Din pacate, au fost din nou probleme de organizare, dar speram ca pentru etapele urmatoare sa se rezolve”.

Echipajul doreste sa multumeasca pe aceasta cale lui Stefano Raffaneli si lui Bogdan Marisca pentru ajutorul acordat, precum si partenerilor de imagine Autobusiness si Hostvision.