Dubla italiana in etapa KOE drift de la Prejmer

Probabil cel mai asteptat eveniment de drift din tara noastra, etapa internationala din campionatul King Of Europe, a avut loc la Brasov duminica 18 septembrie. Etapa a VI-a KOE drift a constituit o premiera pentru Romania, aceasta desfasurandu-se pentru prima oara pe un circuit profesionist.

 

Circuitul de la Prejmer a fost gazda unui weekend dedicat driftului, si dupa incalzirea cu etapa nationala de sambata, fanii au fost prezenti duminica in numar aprope dublu fata de ziua precedenta pentru a asista la un adevarat spectacol. Atmosfera a fost animata de Chevrolet-ul Camaro SS V8 6.2L (compresor mecanic) al celor de la Hell Energy Drink, care a oferit spectacole inainte si dupa calificari, inainte de duelurile din Top 16 si inainte de finale. Nu a lipsit nici de aceasta data Ciprian Raileanu – drifterul kartist, care a smuls din nou aplauzele spectatorilor asa cum a facut-o si la etapa din Campionatul National de Viteza in Coasta Dunlop de la Sinaia din acest an, precum si in numeroase alte ocazii.

 

27 de piloti s-au aliniat la startul acestei etape dintre care 15 piloti romani. Pentru co-nationalii nostri aceasta etapa a reprezentat un test de concentrare si de tehnica, Cristi “Mouse” George, la volanul unui BMW E36, reusind cea mai buna clasare dintre pilotii romani, locul al IV-lea. In Top 16 am avut din nou parte de un duel spectaculos intre Dobre Nicolae si Calin Ciortan de aceasta data ambii la volanul unor BMW-uri E30, Calin iesind castigator de aceasta data. Iulian “Jumy” Jumuga, cel mai tanar pilot roman participant in KOE, a facut o impresie frumoasa eliminandu-l in top 32 pe mult mai experimentatul Razvan “DOI” Tica, fiind oprit in Top16 de pilotul maghiar Zsolt Grozinger. Diferenta de putere dintre Nissan-ul Skyline pilotat de Marius “KNS” Mitrache si Mercedes-ul E500 pilotat de Geza Toth si-a spus cuvantul, KNS fiind eliminat in duelul din Top 16. Catalin Trifan si-a continuat evolutia buna de sambata eliminandu-l pe Sorin “HAI” Ene in top 32, insa a fost oprit de Marco Blasutta in Top 16.

 

Diego Quaranta si Marco Blasutta au oferit o lectie de drift italiana ocupand in ordine primele doua locuri ale podiumului, iar bronzul i-a revenit lui Dmitriy Illyuk, dupa un duel spectaculos cu romanul Cristi “Mouse” George aflat probabil la cel mai bun parcurs al sau in acest sezon.  

 

In continuare va lasam in compania unei generoase galerii foto a lui CATALIN OPREA fotograf oficial KOE la acest eveniment.

 

KPICASA_GALLERY(KingOfEurope2011Round6Romania#Gv1sRgCNbrooLH3a2glgE)