Interviu cu SYL participant in competitia de drift din Romania

Astazi va facem cunostinta cu unul dintre tinerii piloti debutanti in competitia de drift de la noi din tara. Cateva impresii si aspiratiile sale in acest sport care ia o amploare din ce in ce mai mare la nivel international cat si in tara noastra, puteti afla mai jos in interviul realizat in colaborare cu www.69hai.ro

Motorsportnews.ro: Cateva cuvinte despre tine daca ne poti spune si cand te-ai apucat de drift?

SYL: Salut , ma numesc Silisteanu Marian, am 23 de ani si m-am apucat de drift in adevaratul sens al cuvantului in urma cu aproximativ un an. Totul a pornit de la prima mea masina, un BMW E30 325.

Motorsportnews.ro: De ce drift si nu alt sport auto?

SYL:  M-am apucat de drift pentru ca ofera o senzatie care, din punctul meu de vedere, niciun alt sport nu ti-o poate oferi.

Motorsportnews.ro: Cum ai ales masina cu care participi in prezent in Campionatul National de Drift?

SYL: Am fost nevoit sa renunt la prima mea masina , E30-ul, dupa care am achizitionat un E36 325 pentru a fi masina mea de zi cu zi , o masina normala , dar cu timpul, fara sa vreau, am transformat-o intr-o masina de drift . Astfel am ajuns sa particip la Campionatul National de Drift cu “pisica” mea.

Motorsportnews.ro: Vrei sa ramai pe acceasi masina in continuare sau ai vrea sa o schimbi?

SYL: Nu vreau sa o schimb, m-am obisnuit foarte tare cu ea si mi-ar fi greu sa incep cu alta masina.

Motorsportnews.ro: Ce modificari vrei sa ii mai aduci masinii?

SYL: In primul rand vor urma ceva modificari la motor pentru a-i imbunatati performantele , dupa care voi monta rollcage si ar mai fi multe modificari care ar trebui aduse masinii, dar din pacate partea financiara reprezinta o problema.

Motorsportnews.ro: Vei reusi sa participi la vreo etapa in afara tarii?

SYL: In momentul de fata nu sunt pregatit pentru o etapa in afara tarii, nici eu si nici masina , dar sper ca anul viitor sa reusesc sa aduc masina la un nivel mai ridicat astfel incat sa pot participa in afara tarii. Odata cu masina sper ca si eu sa capat experienta necesara .

Motorsportnews.ro: Cateva impresii dupa prima etapa de drift de la Romexpo?

SYL: A fost prima oara cand am intrat pe un circuit, care,  pentru un incepator, a fost destul de greu, ceea ce cred eu ca a fost bine deoarece ne-a solicitat mult mai mult decat ne solicita locurile noastre de antrenament, care si asa nu prea exista …

Motorsportnews.ro: Care este parerea ta despre acest sport la noi in tara, si cum ai vazut publicul, este interesat de aceasta competitie?

SYL: Este un sport relativ nou intr-o continua ascensiune, fiind din ce in ce mai multi pasionati de masini care aleg driftul. Cat despre public, pot spune ca este interesat de drift, dovada fiind numarul din ce in ce mai mare de spectatori care vin la aceste competitii.

[nggallery id=16]