Samuel Hubinette va avea propria echipa in Formula Drift

 

De doua ori campion in Formula Drift Samuel Hubinette va concura in acest an in cadrul propriei sale echipe Samuel Hubinette Racing (SHR) si va beneficia de sprijinul celor de la Dodge Motorsports. Dupa sase sezoane pline de succes alaturi de cei de la NuFormz Mopar/BFGoodrich Tires, Samuel va face un pas in cariera sa prin infiintarea propiei sale echipe, in cadrul careia va alinia la startul sezonului 2010 doua masini, iar sponsorii principali vor fi Dodge si BFGoodrich.

 

Sam a declarat “Acesta este un nou capitol pentru noi. Sunt foarte incantat sa fiu din nou in competitie si sa am si un nou rol in acest an, acela de proprietar de echipa.”

 

Masina pe care va concura Samuel va fi un nou Dodge Challenger, in timp ce Andrew “ACP” Comrie-Picard va pilota Dodge Viper SRT10 vechea masina a lui Hubinette. Samuel este increzator in noua sa echipa el declarand ”Avem in fata un an bun si o echipa puternica in 2010. Suntem foarte multumiti ca putem sa aducem Dodge Challenger in campionat si  sa aratam in continuare potentialul Viper-ului SRT10. De-abia astept sa vad ce va realiza ACP.”    

  

De nationalitate suedeza Samuel Hubinette concureaza si traieste in Statele Unite inca din 2001, iar in 2006 a devenit cetatean al acestei tari. Atunci cand nu concureaza acesta este pilot cascador pentru diferite reclame sau pentru productiile de la Hollywood cum ar fi seria Fast and Furious, Crank 2 sau noul film care va aparea in vara Knight and Day.

 

Initial Dodge Challenger-ul pregatit de cei de la NuFormz trebuia sa fie masina care va fi folosita in sezonul 2010, dar se pare ca aceasta nu a putut fi folosita deoarece nu a intrunit conditiile impuse de catre regulamentul din Formula Drift. De aceea Sam a luat-o de la zero in pregatirea unui nou Dodge Challenger plecand de la un sasiu stock.

Sam a declarat “ Masina se afla in constructie in acest moment si ne-am apucat foarte tarziu de constructie pe 10 februarie cu doar 2 luni inainte de startul in noul sezon. Ne ajuta cei de la ES Motorsports, care sunt buni fabricanti si au realizat lucruri foarte bune pentru piloti cum ar fi Robby Gordon (NASCAR).

Principalele specificatii ale masinii vor fi :

Motor: 410 c.i. Mopar, bloc A8 aluminiu V8, pistoane JE, arculete de la supape Eibach, axe cu came Crower construita de cei de la ITI Performance Motorsports. Puterea va fi in jurul a 865cp si 685Nm

Transmisie: G-Force GSR 4spd dog box

Ambreiaj: Tilton 7.25” triplu disc metalic

Diferential cu alunecare limitata OS Giken Superlock

Capota, usi, aripi si portbagaj din carbon de la AIT.

Eleron de la APR.

Frane Wilwood

Suspensie Eibach MultiPro R2 coilovers, arcuri Eibach

Scaune, volan, centuri Sparco

Jante Weld Racing RT-S 18×13 spate, 18×10 fata

Pneuri BFGoodrich G-Force KDW 335/35/zr18 spate, 275/35/zr18 fata